El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que no hi ha hagut cap accident mortal de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya, des de les 15.00 h de divendres 28 de febrer fins a les 20.00 h d’avui diumenge 2 de març.
 
Quant a mobilitat, i pel que fa al retorn d’aquesta tarda de diumenge cap l’àrea metropolitana de Barcelona, cal destacar que els principals problemes de circulació es localitzen a hores d’ara a les vies següents: a la B-23 a Esplugues de Llobregat  (6 km d’aturades) per accedir a la capital catalana, a la C-58 a Montcada i Reixac  (4,5 km de cues) en sentit nord i a la C-35 a Llinars del Vallès, on es dóna pas alternatiu arran d’un accident i on es registra 0,5 km de retencions en els dos sentits.
 
Per facilitar aquesta mobilitat de tornada del cap de setmana s'han disposat les mesures especials de la C-16 a Berga, Cercs i Riu de Cerdanya i de  la C-55 a Castellgalí.
 
A més aquesta tarda s’han habilitat mesures com a conseqüència del Carnaval de Sitges. Des de 19.00 h (i fins a les 24.00 hores aproximadament) romandrà tallada al trànsit la sortida 30 (Sitges Centre) de la C-32/Autopista del Garraf. Els vehicles provinents de Vilafranca i el Garraf poden accedir al municipi de Sitges per la sortida anterior de l’autopista, la número 31, senyalitzada com a Sitges Nord, o bé per la sortida número 26, indicada com a Vilanova i la Geltrú. Aquesta mesura també es va instal·lar ahir a la tarda i recordem que el proper dimarts, 4 de març, es tornarà a habilitar amb les mateixes característiques.
 
Avui diumenge al matí amb motiu de la XIX Marató Gavà – Castelldefels – Gavà, Gran Premi Diputació de Barcelona, s’ha tallat la sortida Gavà Centre de la C-31/Autovia de Castelldefels i de la C-32/Autopista del Garraf.  També cal destacar que s’han registrat aturades de 2 km a la C-31 al tram de Viladecans en sentit sud.
 
Ahir dissabte algunes incidències van complicar la circulació al llarg del dia. Durant el matí,  la C-17 a La Garriga es va tallar durant uns minuts en sentit nord  com a conseqüència d’una topada amb tres vehicles implicats. Hi va haver 1 km de retencions en direcció Vic.
 
A la tarda, i a causa de la celebració del Segon Duatló de carretera de l’Ametlla del Vallès, es va tallar l’accés a la BP-1432 des de la carretera C-17 (La Garriga sud) en direcció Vic durant aproximadament dues hores.
 
A més, durant la tarda també hi va haver un dispositiu especial de trànsit amb motiu del Carnaval de Platja d’Aro. Es van habilitar dues mesures, a la GI-662 (tram S’Agaró-Castell-Platja d’Aro) i a la C-31 (tram de la rotonda de la Nàutica). A partir de les 15.00 h es va invertir  la prioritat de pas a la rotonda de la GI-662 (rotonda de les Ovelles) per facilitar que els vehicles que s’incorporaven a la GI-662 des de la C-31 a Platja d’Aro, ho fessin directament. Així mateix, a partir de les 18.00 h es van establir mesures especials a l’enllaç entre la C-31 i la GI-662 (rotonda de la Nàutica) per prioritzar la sortida de la població de Platja d’Aro.
 
Per últim, a causa de  la celebració de l’acte del Roure del Tricentenari al Monestir de Santa Cecília de Montserrat avui diumenge, l’SCT, en col•laboració amb els Mossos d’Esquadra, ha instal·lat aquest cap de setmana diverses mesures especials de circulació, ordenació i regulació de trànsit.

Ahir dissabte cap a les 21.00 h, l’accés a la zona d’aparcament de Santa Cecília es va tancar i es va prohibir l’estacionament al voral esquerre de la carretera BP-1103 en sentit Montserrat, amb senyalització i abalisament amb cons. Als vehicles que provenien de Manresa en sentit Montserrat per la BP-1103 se’ls prohibia el gir a l’esquerre al primer accés al pàrquing de Santa Cecília i podien accedir-hi només per l’entrada següent. L’aparcament s’ha reobert avui diumenge a les 15.30 h.
 
Pel que fa a afectacions derivades de la meteorologia adversa, a hores d’ara encara es manté l’obligatorietat de circular amb cadenes a causa de la neu si se circula per la BV-4031 entre Castellar de N’Hug i el Coll de la Creueta.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en pdf

Nota de premsa en pdf
PDF | 66