• El cap del Govern ha visitat aquest migdia la capella ardent de l'executiu de La Caixa, mort ahir als 82 anys
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest migdia que Ricard Fornesa ha representat "un exemple" per al país. D'una banda, per la seva "gran capacitat de treball”, perquè "era d'aquesta gent que treballa de sol a sol, que no els espanta la feina", i, de l'altra, perquè tenia "una mentalitat oberta, en lloc d'una visió no tancada de les coses". 
 
"Era d’aquesta gent que ha entès que el nostre país no és el món, sinó que nosaltres hem d'anar una mica per tot arreu. I ell ho va demostrar tota la seva vida, i especialment a Aigües de Barcelona", ha subratllat el cap de l'Executiu. 
 
El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions després de visitar la capella ardent del directiu, instal·lada al tanatori de Sant Gervasi, on s’ha desplaçat, acompanyat de la seva esposa, per donar el condol a la família de Fornesa, que va morir ahir a l'edat de 82 anys.
 
Mas també ha recordat Fornesa com un home "molt intel·ligent i molt capaç, amb una memòria prodigiosa". "Era una bona persona, que ajudava els altres, amb les idees molt clares i també amb caràcter", ha dit, uns trets que, juntament amb el seu “fort caràcter configuraven un gran personatge”.
 
Ricard Fornesa (Barcelona, 1931 – 2014), advocat de l'Estat, va ser president de La Caixa entre els anys 2003 i 2007 i president executiu d’Aigües de Barcelona (Agbar) entre el 1979 i el 2006. Actualment, ocupava la presidència d'honor de La Caixa i d'Agbar, així com de VidaCaixa. Fornesa va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya el 2008.