TURISME

Un total de 46 restaurants d'arreu de Catalunya reben el distintiu km0 que atorga l'associació Slow Food

query_builder   3 març 2014 14:43

event_note Nota de premsa

TURISME

Un total de 46 restaurants d'arreu de Catalunya reben el distintiu km0 que atorga l'associació Slow Food

 

  • El conseller Felip Puig ha participat avui en l’acte de lliurament d’aquestes plaques.

 

  • Dintre de l’estratègia de promoció turística de la Generalitat, l’Agència Catalana de Turisme promociona els restaurants km0 i les seves propostes gastronòmiques basades en una cuina de proximitat i de qualitat.

 

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el fundador del moviment Slow Food i president d’Slow Food Internacional, Carlo Petrini, han participat avui en l’acte de lliurament del distintiu km0 Slow Food a 46 restaurants d’arreu de Catalunya. L’acte ha estat conduit per Josep Sucarrats, director de la revista Cuina.

En la seva intervenció, el conseller Puig ha citat la frase de Josep Pla “la cuina és el paisatge posat a la cassola” per definir el concepte Km0 i ha destacat que “el segell Slow Food no és només un reconeixement a la qualitat i l’exigència sinó també a un model sostenible amb l’economia local i a un compromís amb la comunitat”. Puig també s’ha referit a la importància del turisme gastronòmic català i ha declarat que “si Catalunya es troba al capdavant de la gastronomia mundial és gràcies a la gran feina que duen a terme els restaurants lligats al territori” i, en aquest sentit, ha agraït als cuiners allí presents la seva labor a favor de la gastronomia catalana.

 
Per la seva banda, Petrini ha volgut remarcar “la importància de donar valor al menjar i a l’economia local”, i ha destacat que “a Catalunya o a qualsevol part del món el moviment Slow Food defensarà la biodiversitat i els productes de cada territori, però per fer això la unió entre el camp i el cuiner es estratègica”. En aquest sentit, Petrini s’ha referit als cuiners i restaurants com a “comunicadors, educadors i transmissors de la cultura a través de la gastronomia i del territori”.
 
Dintre de l’estratègia de promoció turística de la Generalitat, l’Agència Catalana de Turisme promociona com a element destacat l’enogastronomia catalana així com els productes i els productors catalans. En aquest sentit, també es difonen els restaurants km0 i les seves propostes gastronòmiques basades en una cuina de proximitat i de qualitat.
 
Amb la seva tasca, aquests cuiners i productors catalans adherits al moviment Slow Food també contribueixen a la promoció conjunta del país com a destinació de qualitat i de referència internacional en el turisme gastronòmic, amb un eix vertebrador basat en la promoció del producte, la cuina i el territori.
 
Dels 46 restaurants Km0 Slow Food de Catalunya, cinc tenen estrella Michelin. Respecte l’any anterior, s’han afegit 12 restaurants Slow Food a Catalunya. A més dels cuiners representants d’aquests establiments, a l’acte també han assistit productors catalans que han tingut l’oportunitat de mostrar els seus productes en un mercat que s’ha organitzat als Jardinets del Palau Robert.  
 
Moviment Slow Food
 
Slow Food és una associació internacional sense ànim de lucre nascuda a Itàlia el 1986 com a resposta a l’expansió de la moda del menjar ràpid i per contrarestar l’anomenada fast life. Actualment, agrupa més de 100.000 associats de més de 150 països dels cinc continents amb l’objectiu de promoure i redescobrir, entre d’altres valors, la riquesa i el gust dels aliments i de la cuina del territori.
 
A Catalunya actualment hi ha 9 agrupacions territorials d’Slow Food, denominades Convivium. Cada Convivium funciona de manera autònoma segons les necessitats i peculiaritats del territori que representen. Tot i així des de Slow Food Catalunya es marquen les directrius del projecte Restaurants Km0 Slow Food, amb unes normes per regular la qualitat, la proximitat i la sostenibilitat.

1  

Fitxers adjunts

El conseller Puig durant l'acte de lliurament del distintiu km0 Slow Food.

El conseller Puig durant l'acte de lliurament del distintiu km0 Slow Food.
JPG | 1417

undefined
undefined
undefined
undefined