• La Prealerta del Pla PROCICAT de Protecció Civil de la Generalitat va finalitzar amb un balanç de 398 trucades al telèfon 112 relacionades amb el vent i ratxes màximes de fins a 127 km/h a Certascan i 75 km/h a Barcelona
  • El Servei Català de Trànsit informa que hi ha quatre vies afectades per la neu (informació de les 10.15 h)
  • El Pla ALLAUCAT continua en Prealerta pel risc d’allaus avui a la Franja Nord de la Pallaresa
 
Protecció Civil de la Generalitat DGPC va finalitzar ahir a la 1.00 de la matinada la Prealerta del Pla de Protecció Civil a Catalunya PROCICAT per vents amb un total de 398 trucades rebudes al telèfon d’emergències 112, des de les 5.30 hores de dilluns 3 fins a les 19.00 hores d’ahir dimarts.
 
El 30% de totes les trucades al telèfon d’emergències durant l’episodi de forts vents (121 trucades) es van concentrar dilluns al vespre, entre les 20.30 i les 22:30 hores.
 
Per comarques, al voltant del 44% de les trucades (176) al 112 es van fer des del Barcelonès, 38 es van fer des del Baix Llobregat, 34 des del Vallès Occidental i 22 des del Tarragonès. Per municipis, 128 trucades es van fer des de Barcelona, 26 des de Sabadell, 17 des de l’Hospitalet de Llobregat i 15 des de Tarragona.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya SMC informa que es van assolir ratxes màximes de vent superiors als 100 km/h a diversos punts del país:
 
Baix Llobregat:
Vallirana 82 km/h
 
Barcelonès:
Badalona (Museu) 74 km/h
Barcelona (Observatori Fabra) 71 km/h
Barcelona (el Raval i Zona Universitària 75 km/h)
 
Alt Penedès:
Font-rubí 93 km/h
 
Pallars Sobirà:
Lladorre-Certascan (2.400 m)  127 km/h
 
Priorat:
Falset 87 km/h
 
Segrià:
Alguaire 83 km/h
 
Els ajuntaments de Barcelona i de Castelldefels van activar el seu Pla bàsic municipal d’emergències per vent.
 
Els Bombers de Barcelona van realitzar 70 sortides per incidències per vents. La majoria de serveis es van fer dilluns, entre les 21.00 h i fins a les 2 de la matinada, cap d'ells per incidències greus. 
 
Els Bombers de la Generalitat van fer 88 sortides d’emergència com a conseqüència de les ventades.
 
Carreteres afectades per la neu:
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que a hores d’ara (10.15 h) hi ha quatre vies afectades per la neu:
 LLEIDA
C-28: tallada a l’altura del Port de la Bonaigua per risc d’allaus. A més, és obligatori portar cadenes entre la Peülla i Esterri d’Àneu
C-142b: obligatori cadenes per accedir al Pla de Beret
BARCELONA
BV-4024: tallada entre Bagà i el Coll de Pal
BV-4031: obligatori cadenes entre Castellar de n’Hug i el Coll de la Creueta
El Departament d’Ensenyament informa no té constància d’afectacions en les rutes de transport escolar avui a causa de la neu.
 
Prealerta ALLAUCAT
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté avui la Prealerta del Pla especial d'emergències per allaus a Catalunya ALLAUCAT, pel nivell de perill FORT (4) (en l'Escala europea de Perill d'Allaus, en què 5 és el nivell màxim), a l'Aran-Franja Nord de la Pallaresa (Val d'Aran, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça), segons la darrera actualització de l’Institut Geològic de Catalunya (IGC).
Segons l’IGC, les abundants nevades dels darrers dies i l’episodi de vent fan que el perill d'allaus previst per avui a l'Aran-Franja Nord de la Pallaresa es mantingui en grau FORT (4/5) en l'Escala europea de Perill d'Allaus