El delegat Territorial del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau, ha visitat aquesta setmana l’Escorxador Frigorífic d’Avinyó. L’empresa del sector econòmic secundari té un gran impacte econòmic en el teixit productiu del Bages. Actualment està situada a la sortida del municipi d’Avinyó es dedica exclusivament al sacrifici i especejament del porc.
La planta principal de l’escorxador té la capacitat de sacrificar 18.000 porcs setmanals. Des de l’empresa es va transmetre al delegat del Govern i a la directora del Servei Regional a la Catalunya Central de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Imma Cervós, que el va acompanyar durant la visita, la voluntat expressa de la millora constant del producte i l’adopció de millores tecnològiques aplicades al sector carni i de sistemes de garantia de la qualitat del procés de producció.
El recorregut fet va tenir en compte la visualització de vàries sales de desfer especialitzades per productes, túnel i cambra de congelació, sala per envasar i etiquetar referències en safata, al buit o segona pell, sales d'elaboració, planta de control de qualitat i diferents cambres frigorífiques amb una capacitat per a 4.000.000 kg.
L’escorxador, que forma part del Grup Unexporc, té una plantilla d’unes 400 persones i està fent una aposta important per la qualitat del producte i la internacionalització. Des de l’empresa destaquen aquests factors positius i l’atenció al client. Així, posen l'accent en la qualitat dels porcs Ral d’Avinyó, alimentats de forma natural, a base de cereals i més temps d’engreix , que fan que millori la textura de la carn i que es reforci el gust del porc tradicional.
L’origen de l’empresa familiar el trobem a principis dels anys 50, quan l'Adjutori Roma va obrir una botiga de queviures a un carrer cèntric d'Avinyó.




