El Departament va aportar l’any passat 40.000 euros a aquest programa socioeducatiu i enguany tornarà a prorrogar el conveni de col·laboració
 
El MACBA, el MNAC, el CCCB, el CaixaForum, la Fundació Miró i el Museu Picasso s’adhereixen enguany al programa Apropa Cultura
Foto de l'acte
El programa socioeducatiu Apropa Cultura incorpora 6 dels principals museus del país: el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el CaixaForum Barcelona, la Fundació Joan Miró i el Museu Picasso.
 
Apropa Cultura és un programa d'inclusió social a través de la cultura que s'adreça als centres i associacions que treballen amb persones en risc o situació d'exclusió social. El programa compta amb el suport dels departaments de Benestar Social i Família i Cultura, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona i la col·laboració de la Fundació de la Caixa.
 
La consellera Neus Munté ha destacat que “es tracta d’un exemple més dels molts que existeixen de suma d’esforços per donar suport a les persones que més ho necessiten”. “L’objectiu és la inserció social i és un compromís compartit en el que hi guanyem tots, beneficiaris i societat en general”, ha dit la consellera.
 
La programació dels 6 museus adherits a Apropa Cultura consistirà en visites i activitats específiques per a aquests grups, adaptacions de tallers i altres activitats fins ara pensats només per a escoles i visites culturals inclusives. Aquesta oferta cultural serà accessible als més de 1.000 centres socials inscrits al programa a través del portal web www.apropacultura.cat que actuarà com una finestra única de l’oferta cultural i amb entrada gratuïta o d’un màxim de 3  euros en funció de l’activitat i l’espai.
Destaquen per exemple les visites especialitzades per a persones amb discapacitat visual i auditiva de la Fundació Miró, les visites inclusives del Museu Picasso, les visites i tallers per a persones amb discapacitat intel·lectual del Museu Nacional d’Art de Catalunya, els tallers familiars del Museu d’Art Contemporani de Barcelona, el taller de fotografia coproduït pel CCCB i el MACBA i la visita guiada a l’edifici modernista del CaixaForum de Barcelona.
 
Sobre Apropa Cultura
Apropa Cultura és un programa d'inclusió social a través de la cultura adreçat a centres socials que treballen amb persones en situació de discriminació i risc d'exclusió social (persones amb discapacitat, amb problemes de salut mental, drogodependència, violència de gènere, justícia, persones sense llar i persones immigrades nouvingudes, entre d'altres). Aquest any ha atès a més d’11.000 persones en risc o situació d’exclusió social.
 
És un programa pioner que va començar la temporada 2006-2007 a L’Auditori per facilitar l’accés d’aquests col·lectius a la programació habitual a un preu de 3 euros. Gràcies a l’èxit del programa i al suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, a partir del 2010 Apropa Cultura es va fer extensible a la resta d’equipaments musicals i teatrals de Catalunya fins arribar als 34 equipaments adscrits actualment, als quals des d’ara i gràcies a l’aportació de “la Caixa” se sumen també els museus. En paral·lel, Apropa Cultura compta també amb el suport de cada equipament adscrit que fa una aportació econòmica anual per contribuir a la sostenibilitat del programa.
 
El Departament de Benestar Social i Família va aportar l’any passat 40.000 euros pel desenvolupament del programa i aquest any es tornarà a prorrogar el conveni de col·laboració.

2  

Imatges

Foto de família de l'acte de presentació de les novetats del programa Apropa Cultura

Foto de família de l'acte de presentació de les novetats del programa Apropa Cultura 1016

Foto de l'acte de presentació del programa Apropa Cultura

Foto de l'acte de presentació del programa Apropa Cultura 890