Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) informa que el dispositiu de seguretat activat amb motiu de la celebració del Carnestoltes a Sitges ha transcorregut sense cap incidència important. Recordem que l’ajuntament va presentar el passat 21 de febrer el Pla d’Autoprotecció (PAU) pel carnestoltes 2014. El pla es va posar en Alerta el dia 27 de febrer, coincidint amb els actes de inauguració del carnaval i ha estat activat fins el dia 5 de març, dia de la cloenda de les festes.
 
Amb motiu dels actes de celebració del Carnestoltes arreu de Catalunya, Protecció Civil de la Generalitat va emetre una Prealerta del Pla d’emergències  PROCICAT des del passat 28 de febrer fins ahir dimecres 5 de març.
 
El dispositiu preventiu del Pla d'Autoprotecció s'ha coordinat mitjançant un centre de coordinació específic on estaven presents les organitzacions anteriors així com Policia Local, Mossos d'Esquadra i Protecció Civil de la Generalitat i de Sitges.
 
Protecció Civil de la Generalitat va ser present al dispositiu de seguretat del Carnaval durant es nits de diumenge 2 de març a dilluns 3 de març i la del dimarts 4 de març al dimecres 5 de març amb motiu de la celebració de la Rua de la Disbauxa, un dels actes més multitudinaris del Carnaval. El dispositiu desplegat per Protecció Civil de la Generalitat constava d’un tècnic dels Serveis Territorials de Barcelona i un tècnic de la Unitat de Logística i Operativa Territorial. Recordem que el PAU de l’Ajuntament de Sitges havia establert un dispositiu amb la previsió de que hi participessin unes 150.000 persones.
 
El balanç d’aquests dos dies ha estat el següent:
Nit de diumenge 2 de març a dilluns 3 de març
  • Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM): 48 assistències mèdiques i 7 trasllats a hospitals.
  • Creu Roja: 23 assistències mèdiques i 6 trasllats a hospitals.
  • Bombers de la Generalitat: 4 assistències mèdiques (intoxicacions etíliques i altres d’atenció primària)
  • Policia Local de Sitges: No va reportar cap incidència important.  
 
Nit de dimarts  4 de març a dimecres 5 de març
  • Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM): 56 assistències mèdiques i 4 trasllats a hospitals.
  • Creu Roja: 45 assistències mèdiques i 11 trasllats a hospitals.
  • Bombers de la Generalitat: 7 assistències mèdiques (intoxicacions etíliques i altres d’atenció primària)
  • Policia Local de Sitges: No va reportar cap incidència important.
 
En general, el Carnaval de Sitges 2014 ha transcorregut sense incidències destacables.  Tampoc s'han reportat incidències greus en la resta de rues i actes de Carnestoltes arreu del territori. En diversos municipis s'han posat en marxa dispositius preventius municipals similars a través de plans d'emergència municipal o plans d'autoprotecció, com és el cas de Vilanova i la Geltrú o de Tarragona, entre molts altres.