Munté inaugura la primera assemblea de la Pagesia Gran d'Unió de Pagesos

La consellera de Benestar Social i Família anima a totes les persones grans del sindicat agrari a participar en el 7è Congrés Nacional de la Gent Gran

query_builder   9 març 2014 12:00

event_note Nota de premsa

Munté inaugura la primera assemblea de la Pagesia Gran d'Unió de Pagesos

La consellera de Benestar Social i Família anima a totes les persones grans del sindicat agrari a participar en el 7è Congrés Nacional de la Gent Gran

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha inaugurat avui a l’Espluga de Francolí la primera assemblea del sector social de la Pagesia Gran d’Unió de Pagesos. En l’acte d’avui s’ha constituït una comissió executiva que coordinarà un sector social propi per a la gent gran dins el sindicat, com fins ara ja passava amb les Dones d’Unió de Pagesos o amb la Unió de Joves Pagesos.
 
Neus Munté, ha felicitat a Unió de Pagesos per aquesta iniciativa, perquè contribuirà a visibilitzar millor aquest col·lectiu, i farà que molts afiliats “des de la seva experiència i des del seu coneixement, contribueixin a fer dels joves pagesos persones encara millor preparades”.
 
La consellera de Benestar Social i Família ha recordat que “la millora de les polítiques de salut i serveis socials han permès que, afortunadament, cada vegada visquem més anys i els visquem amb més qualitat”. I això, sumat a que la gent gran és un dels grups més actius de la societat, els converteix “en un col·lectiu amb un gran potencial per canviar les coses”.
 
7è Congrés Nacional de la Gent Gran
 
En aquest sentit, Neus Munté ha emplaçat “als afiliats del sector de la Pagesia Gran d’Unió de Pagesos a participar del 7è Congrés Nacional de la Gent Gran, per tal que aporteu la vostra experiència i el vostre punt de vista de la gent gran que viu i ha viscut de la pagesia, perquè la vostra aportació pot ser molt interessant”.
 
El congrés, que organitzen conjuntament el Departament de Benestar Social i Família i el Consell de la Gent Gran de Catalunya, s’estructura en tres fases: precongressual, congressual i postcongressual. En la primera, que ja ha començat, s’estan duent a terme desenes d’accions informatives arreu del país adreçades al màxim nombre de gent gran i persones interessades. La segona fase consistirà en l’acte central de la propera tardor, on es preveu la participació d’unes 600 persones. La majoria seran 471 delegats de tot Catalunya que s’estan designant aquests dies.
 
Per acord del Consell General de la Gent Gran de Catalunya es debatran dues ponències amb el títol “Persona, societat i benestar” i “La Catalunya del futur”. Finalment, l’organització ha planificat una última fase concebuda per donar a conèixer els resultats del congrés i que es manté activa al llarg del temps per fer seguiment dels acords adoptats.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined