Gordó, sobre la intenció de l'Estat de reformar la planta i demarcació judicial: "Són capaços de tirar endavant contra tothom"

query_builder   7 març 2014 12:24

event_note Nota de premsa

Gordó, sobre la intenció de l'Estat de reformar la planta i demarcació judicial: "Són capaços de tirar endavant contra tothom"

  • El conseller de Justícia inaugura una jornada, organitzada per l’Associació Catalana de Municipis (ACM), sobre els efectes de la Llei de racionalització i sostenibilitat en els governs locals de Catalunya
  • Germà Gordó ha titllat aquesta llei de “centralista” i “perjudicial”, i ha lamentat que “allunyi les polítiques socials de proximitat de les persones”
     
Imatge de la inauguració
Imatge del conseller Gordó i del president de l'ACM, Miquel Buch
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha mostrat la seva preocupació per la proposta de reforma de la planta i demarcació judicial sobre la qual treballa el Ministeri de Justícia. En aquest sentit, Gordó ha assegurat que “són capaços de tirar endavant contra tothom”. Així ho ha dit en la inauguració de la jornada sobre els efectes de la Llei de racionalització i sostenibilitat en els governs locals de Catalunya, que s’ha celebrat avui a Barcelona, en el marc de la 4a edició de les Matinals Prat de la Riba organitzades per l’Associació Catalana de Municipis i la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
El conseller Gordó ha explicat que, d’ençà que el Departament va demanar la creació d’una comissió ad hoc per tractar de la reforma de demarcació i planta judicial en la reunió sectorial del passat mes de desembre, “el Ministeri no ha posat damunt la taula cap proposta en aquest sentit per abordar-la”.
 
Pel que fa a la Llei de racionalització i sostenibilitat en els governs locals –coneguda com l’RSAL–, el titular de Justícia ha lamentat que sigui una norma que “allunya les polítiques socials de proximitat de les persones”, alhora que “tracta els ajuntaments com a menors d’edat”. En aquest mateix sentit, Gordó ha titllat la llei de “centralista” i “perjudicial”, i ha fet una crida a combatre-la “arreu”.
 
Aprofitant el marc de la 4a edició de les Matinals Prat de la Riba, Germà Gordó ha tingut paraules de record per qui fou l’artífex i primer president de la Mancomunitat de Catalunya. Tal com ha explicat el conseller, Prat de la Riba va ser, al seu moment, “el gran articulador del catalanisme polític i de la modernitat al nostre país”, i la creació de la Mancomunitat de Catalunya va constituir “la primera victòria, d’ençà del 1714, feta amb voluntat, capacitat de resistència i àmplies majories”.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined