Dia Internacional de la Dona

President Mas: "A la societat li convé feminitzar el seu funcionament, ens anirà millor"

query_builder   8 març 2014 15:09

event_note Nota de premsa

President Mas: "A la societat li convé feminitzar el seu funcionament, ens anirà millor"

Dia Internacional de la Dona
El president saluda una noia assistent a l'acte que li ha lliurat una polsera amb la senyera
 
·        El cap de l’Executiu ha presidit aquest migdia l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona
 
·        Artur Mas destaca la contribució de la dona en la construcció d’una Catalunya que té com a valors el tracte i el pacte
 
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquest migdia el “sistema de valors sòlid” que es practica a la societat catalana, que està basat, ha dit, “en la forma de ser del comerç i la indústria, el valor del tracte i del pacte, de dir entesos, que és una manera de diàleg”. Pel cap de l’Executiu, aquests valors “els hem atresorat en bona part gràcies al paper de la dona en la nostra societat”; per això, ha demanat que “no ens equivoquem al pretendre masculinitzar el seu paper, perquè el que li convé a la societat és una feminització del conjunt del seu funcionament”.
 
En aquest sentit, el cap del Govern ha volgut subratllar també la diferència que hi ha entre els valors que es practiquen normalment en la societat catalana i els que hi ha a Espanya, ja que ha afirmat “la reacció que es nota moltes vegades a Madrid està basada en l’orgull propi, en la duresa de la posició, en l’ordeno i mando”.
 
El president ha fet aquestes reflexions en el decurs de l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona que ha president aquest migdia al Palau de la Generalitat, en presència de les responsables de les associacions de dones d’arreu de Catalunya, així com de dones representants de diferents sectors de la societat.
 
L’acte ha comptat també amb la presència de la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert; la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, els consellers de Justícia, Germà Gordó, i de Salut, Boi Ruiz; la presidenta de l’Institut Català de la Dona (ICD), Montserrat Gatell, i l’esposa del president, Helena Rakosnik, així com representants de diferents partits polítics.
 
En un altre moment de la seva intervenció, el president Mas ha ressaltat el fet que en l’àmbit públic s’ha avançat en aquests anys més que en l’àmbit privat pel que fa a l’assumpció de més responsabilitats per part de les dones, tot i que ha reconegut que no s’hi ha avançat prou. Per això, el cap de l’Executiu ha fet una crida que “cal anar mentalitzant la societat catalana de la necessitat d’atorgar majors i millors responsabilitats a les dones”.
 
El president ha posat de manifest, en el seu discurs, la contribució de la dona en la construcció d’una Catalunya “que en els últims 300 anys ha demostrat la seva capacitat de resistir i progressar” i que “no ho hauria pogut fer sense el paper de les dones, sovint anònimes o apartades”. En aquesta línia, el cap del Govern ha posat en relleu el fet que “ara tenim la gran oportunitat de construir un país que sigui en part nou, partint de les nostres arrels que s’enfonsen en la història mil·lenària”. Per això, ha fet seu el desig que fa un dies li van expressar els membres de l’associació Súmate en el sentit que “seria bonic pensar que en els propers anys puguem arribar a fer una constitució pròpia entre tots, homes i dones, que neixi, com estan sortint molts moviments polítics i socials d’aquest país, des de la base”.
 
El cap de l’Executiu ha destacat també el treball de l’Institut Català de la Dona “per la igualtat d’oportunitats i el progrés de tots” i l’ha felicitat pel seu 25è aniversari que celebra enguany. Prèviament a la intervenció del president Mas, la presidenta de l’ICD, Montserrat Gatell, ha llegit una Declaració institucional amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, que se celebra avui, 8 de març.
 
Nota: S'adjunta la Declaració Institucional

1  

Imatges

Dia Internacional de la Dona

Dia Internacional de la Dona 463

1  

Fitxers adjunts

Declaració institucional

Declaració institucional
PDF | 74

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined