Màxim històric d'alumnat en la planificació escolar 2014-15 a les Terres de l'Ebre

query_builder   10 març 2014 12:31

event_note Nota de premsa

Màxim històric d'alumnat en la planificació escolar 2014-15 a les Terres de l'Ebre

  • Ensenyament preveu un augment de 238 places el proper curs escolar a les comarques ebrenques
  • A les Terres de l’Ebre no es produeix cap tancament de centre, malgrat mantenir escoles amb un sol grup
El director territorial d'Ensenyament, Antoni Martí, presenta les dades de preinscripció del curs escolar 2014-15 a les Terres de l'Ebre
El director territorial del Departament d’Ensenyament de les Terres de l’Ebre, Antoni Martí, ha presentat aquest matí les dades de la Preinscripció Escolar 2014-15, amb una previsió històrica d’alumnat d’infantil, primària i ESO amb 23.347 places a les comarques ebrenques.
 
En concret, l’increment total de l’oferta de l’actual Preinscripció, que s’inicia demà 11 i clourà el 21 de març, respecte al curs 2013-14 és de 238 places, un 1’03% més, si bé aquesta oferta resta supeditada a la matrícula final, que es durà a terme del 10 al 13 de juny.
 
En aquest sentit, Antoni Martí ha explicat que “la planificació a les Terres de l’Ebre és força lineal, així hem planificat a P3 1872 places sobre unes dades de 1844 possibles alumnes perquè hem de cobrir tota la demanda, si bé després haurem de ratificar aquestes dades amb les de la matrícula definitiva”. En el cas de 1r ESO s’han planificat 1729 places, a partir dels alumnes de 6è i possibles repetidors. D’altra banda, la linealitat es manté també en el nombre total de grups que serà de 1071, un més que el curs passat, i en les ràtios màximes dels grups és de 25 a P3 i de 30 a ESO.
 
A més a més, entre les dades presentades destaca que a les Terres de l’Ebre no hi haurà cap tancament de centre aquest curs, tot i que les escoles La Gessera de Caseres (10 alumnes); Mare de Déu de la Fontcalda de Prat de Compte (9 alumnes) i Divina Pastor de Vinallop (13 alumnes) “però, des del Departament creiem que cal fer aquest esforç perquè quan un centre es clausura difícilment es torna a obrir, per això, si bé només hi ha un grup a cadascuna d’aquestes escoles, que suposo un mínim de 2 mestres més els interins, hem decidit mantenir-les obertes” – ha explicat el director territorial d’Ensenyament.
Antoni Martí també ha avançat que “com a la resta del país, on s’aposta per ubicar centres de primària amb ESO per aprofitar espais polivalents, tenint en compte la davallada demogràfica prevista, a Tortosa l’Escola St. Llàtzer i una secció de l’Institut Despuig compartiran edifici el proper curs
 
Així doncs, malgrat la davallada general a les Terres de l’Ebre es manté l’oferta de P3 i 1r ESO. Concretament, a les capitals de comarca les dades són:
  • Tortosa: P3 es redueix 2 grups l’oferta, un a l’Escola la Mercè i l’altre a la del Temple. En total són 8 a la pública i 4 a la concertada. 1r ESO s’augmenta un grup l’oferta, essent 8 els públics i 5 els concertats.
  • Amposta: P3 manté l’oferta amb 8 públics i 2 concertats. I també manté l’oferta de 1r. ESO amb 6 públics i 2 concertats
  • Móra d’Ebre: P3 manté l’oferta amb 2 públics i 1 concertat. I també la manté a 1r ESO amb 3 públics i 1 concertat
  • Gandesa: P3 augmenta l’oferta al Puig i Cavaller amb 2 grups. I manté l’oferta de 1r. d’ESO amb 3 grups a l’Institut Terra Alta.

 ** Podeu ampliar la informació amb les dades del document adjunt

1  

Fitxers adjunts

Dades de la Preinscripció Curs Escolar 2014-15 a les Terres de l'Ebre

Dades de la Preinscripció Curs Escolar 2014-15 a les Terres de l'Ebre
PPT | 416

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined