El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) va publicar, ahir, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), l’Ordre per la qual s’estableix el procediment per a la tramitació de  l’ajut de pagament únic i altres règims d’ajuts comunitaris en agricultura i ramaderia per a la campanya 2014, i es convoca els ajuts corresponents amb les seves bases.
 
Aquesta Ordre té per objecte establir les disposicions d’aplicació a Catalunya de determinats règims d’ajuts comunitaris adreçats al sector agrari i convocar per a la campanya 2014, els ajuts següents:
 
-Pagament únic
-Ajut als fruits de closca
-Ajut al foment d’activitats agrícoles beneficioses per al medi ambient en el sector dels fruits de closca
-Ajut al foment de la qualitat dels llegums
-Prima per vaca alletant  i complementària per vaca alletant
-Ajut per a la millora de la qualitat de la carn de boví
-Ajut per a compensar els desavantatges específics que afecten les explotacions que mantenen vaques alletants
-Ajut per a compensar els desavantatges específics que afecten les explotacions de vaquí de llet
-Ajut per a la millora de la qualitat de la llet i dels productes lactis de vaca
-Ajut per a la millora de la qualitat de les produccions d’oví i cabrum
-Ajut per a compensar els desavantatges específics que afecten les explotacions d’oví
-Ajut per a compensar els desavantatges específics que afecten les explotacions de cabrum
 
Es tracta d’ajuts finançats al 100% amb fons europeu, que tenen com a objectiu fonamental el suport a la renda i garantir la viabilitat econòmica de les explotacions a llarg termini, contribuint, així, a evitar l’abandonament de les terres i de l’activitat agrària, el despoblament del medi rural, i a fomentar l’equilibri territorial i l’obtenció i subministrament d’aliments a la població.
 
Les persones agricultores que vulguin sol·licitar aquests ajuts han de presentar una sol·licitud única i acreditar, si s’escau, que reuneixen els requisits exigits. L’esmentada sol·licitud única s’ha de realitzar a través de la Declaració Única Agrària (DUN) durant el període comprès entre el 17 de febrer  i el 15 de maig de 2014.
 
Aquests ajuts suposen uns pagaments de més de 270 M€ per al sector agrari català i en són beneficiàries unes 55.000 persones.
 
Aquesta campanya és la darrera abans del nou període d’ajuts en el marc de la Política Agrària Comuna (PAC) 2014-2020, essent aquest 2014 un any de transició necessari per a l’inici, l’1 de gener del 2015, del nou període amb totals garanties.
 
La pàgina web www.gencat.cat/agricultura facilita informació sobre aquests ajuts i sobre la seva sol·licitud a través de la DUN.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.