Enric Vendrell explica a les Terres de l'Ebre la diversitat religiosa i l'acció de la Generalitat

query_builder   13 febrer 2014 19:00

event_note Nota de premsa

Enric Vendrell explica a les Terres de l'Ebre la diversitat religiosa i l'acció de la Generalitat

Posteriorment s’ha reunit amb les comunitats islàmiques Al Fath de Tortosa i la de Roquetes, acompanyat del delegat del Govern, Xavier Pallarès, i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel
Generalitat de Catalunya
 
 
 
El director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, s’ha reunit aquest vespre amb els mitjans de comunicació convocats a la seu de la Delegació del Govern de la Generalitat, a Tortosa. És el primer dels viatges que ha decidit fer per explicar des de les diferents demarcacions territorials les actuacions de la Direcció General d’Afers Religiosos (DGAR) en la gestió de la diversitat religiosa.
 
“Haig de voltar per descobrir, per conèixer in situ. Perquè el país és molt viu i molt ric en l’àmbit religiós”, ha dit. Com que tenim un problema important d’ignorància, hi posem distància, i per a desmuntar tòpics i prejudicis –ha explicat,  la primera i més important línia de treball és la formació. “Perquè el coneixement de la diversitat ens farà normalitzar la situació”, ha reblat.
 
Vendrell ha destacat que amb el seu nomenament, el juny passat, la vicepresidenta i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, li va transmetre la seva voluntat d’estendre la formació a tots els funcionaris i empleats públics, de la Generalitat i també dels ajuntaments.
 
Aquest hivern la DGAR continua oferint cursos formatius amb el doble objectiu de donar a conèixer la diversitat religiosa a Catalunya i de facilitar eines i criteris per a una gestió adequada d’aquesta diversitat. Després de l’èxit dels cursos oferts a Barcelona, Tarragona i Girona, es faran aquest febrer a Lleida i, al març, aquí a Tortosa. S’han previst pels dies 11, 13, 18 i 20, de 10.00 h a 14.00, a la seu dels Serveis Territorials, Palau Oliver de Boteller.
 
Pel que fa a la diversitat religiosa a les comarques de les Terres de l’Ebre, ha explicat que els centres de culte catòlics representen més del 85 % sobre el total. Les minories amb més presència són les esglésies evangèliques (6,02%) i les comunitats islàmiques (4,17 %), encara que la presència de les minories religioses és força irregular en les diferents comarques. Així, si a la Terra Alta, les comunitats no catòliques representen poc més del 2 % sobre el total, al Montsià, aquest percentatge s’eleva fins al 34 %.
 
 
Reunió amb els musulmans i l’alcalde
En acabar la trobada amb els mitjans de comunicació, Vendrell s’ha reunit per primera vegada amb representants de la Comunitat de la Mesquita ‘Al Fath’ de Tortosa i de la Comunitat Islàmica de Roquetes.  En presència de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el delegat del Govern, Xavier Pallarès, Enric Vendrell els ha felicitat personalment per l’acord conjunt a què van arribar per reubicar la mesquita.
 
Els representants musulmans han estat Ali Briki Bkiri, per part d’Al Fath, i Brahim Nasseredine, per part de la de Roquetes; a més de Mohamed Ait Abou, mediador de l’Associació per la Cooperació, la Inserció Social i la Interculturalitat (ACISI) que va participar en la negociació per al trasllat de la mesquita.
 
En acabar la reunió, han fet una visita conjunta  al nou oratori islàmic, situat al Polígon Pla de l’Estació, carrer La Nou, 4-6, de Tortosa.
undefined
undefined
undefined
undefined