Els participants prestaran suport a persones usuàries del Casal de gent gran Trinitat Vella en els trajectes entre domicili i l’equipament
 
Benestar Social i Família, la Fundació Catalana Síndrome de Down i la Fundació Abertis signen un conveni per dur a terme aquesta experiència pilot
Joves amb síndrome de Down acompanyen gent gran amb dificultats de mobilitat
El Departament de Benestar Social  i Família, la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) i la Fundació Abertis han signat aquest matí un conveni per a dur a terme una experiència pilot que promourà l’acompanyament, per part de persones amb síndrome de Down, de gent gran amb problemes de mobilitat al barri de Trinitat Vella. Concretament, aquestes persones els prestaran suport en els trajectes entre el domicili i el casal de gent gran del Departament de Benestar Social i Família.
 
El projecte “Cooperant de la gent gran” presenta beneficis per a totes les persones implicades. D’una banda, els joves amb síndrome de Down que hi participaran com a cooperants veuran reforçada la seva autoestima i treballaran la responsabilitat. Al seu torn, les persones grans que seran acompanyades rebran un suport imprescindible per trencar el seu aïllament, millorar la seva socialització i facilitar la seva participació en les activitats del casal.
 
El programa comptarà amb la supervisió de professionals tant de la FCSD com del Departament de Benestar Social i Família que s’ocuparan de la formació i el seguiment necessaris d’aquest projecte pilot. La Fundació Abertis, en el marc del seu pla estratègic de responsabilitat social, aposta per aquesta acció com a resposta al compromís amb la societat i el territori d’aquells països en els quals el Grup Abertis hi està present.
 
El conveni preveu que l’experiència es dugui a terme inicialment al Casal de gent gran de Trinitat Vella i que tingui una durada d’un any.
 
Casals de gent gran de Benestar Social i Família
El de Trinitat Vella és un del centenar de casals de gent gran que gestiona el Departament de Benestar Social i Família arreu del país. Aquests equipaments cívics estan dirigits al col·lectiu de les persones grans i tenen com a finalitat promoure el seu benestar i la seva participació com a membres actius de la societat.
 
Als casals de gent gran es duen a terme activitats formatives, esportives, artesanals, musicals, d'apropament a les noves tecnologies, etc. dissenyades a partir de les propostes dels usuaris de cada equipament. També es fomenta la participació en intercanvis culturals i trobades amb altres casals de tot el territori català.
 
La Fundació Catalana Síndrome de Down, que enguany celebra 30 anys, té com a missió millorar la qualitat de vida de les persones amb síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals, fent possible la seva total inclusió a la societat i l’assoliment del màxim grau de dignitat, respecte, autodeterminació i benestar. Des del Servei d'Integració Laboral «Col·labora» es treballa per a la incorporació de les persones amb discapacitat intel·lectual en un entorn laboral normalitzat. Els professionals intervenen com a mediadors per fer compatibles les característiques individuals de cada persona amb les exigències del mercat laboral amb plenes garanties d'integració.
 
La Fundació Abertis és una organització sense ànim de lucre compromesa amb la millora de la qualitat de vida de les persones i amb el desenvolupament social dels territoris i països en els quals el Grup Abertis desenvolupa les seves activitats. Amb aquest propòsit persegueix finalitats d’interès general de caràcter cultural, social, mediambiental, educatiu i de foment de la investigació científica, desenvolupament o innovació tecnològica i de transferència de la mateixa cap al teixit productiu com element impulsor de la competitivitat empresarial.
 
Recentment, la seu de la Fundació Abertis, el castell de Castellet, ha estat designat centre UNESCO per a les Reserves de la Biosfera Mediterrànies, amb l’objectiu de promoure y desenvolupar activitats d’estudi, protecció i conservació del medi ambient.

2  

Imatges

Una cooperant acompanya una usuària al casal de gent gran de Trinitat Vella

Una cooperant acompanya una usuària al casal de gent gran de Trinitat Vella 833

Acte de signatura del conveni

Acte de signatura del conveni 666