Habitatge reforça els serveis de mediació per al lloguer social a Mollerussa

query_builder   14 març 2014 14:04

event_note Nota de premsa

Habitatge reforça els serveis de mediació per al lloguer social a Mollerussa

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament de Mollerussa han signat avui dos convenis per aconseguir més pisos de lloguer amb preus per sota dels de mercat al municipi de Mollerussa
Signatura del conveni a Mollerussa
El secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, i l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, han subscrit aquest matí dos acords de col·laboració per augmentar el nombre de pisos de lloguer social disponibles a Mollerussa (Pla d’Urgell). Ha assistit també a l’acte el regidor de Benestar Social, Josep Lavín. 
 
En concret, un conveni és per impulsar el Programa de mediació i cessió d’habitatges per al lloguer social, per mitjà de la Borsa d’Habitatge municipal. Les borses fan de mediadores entre les persones propietàries i les llogateres, garanteixen el bon ús dels pisos, negocien rendes de lloguer per sota del preu de mercat i cerquen l’habitatge més adequat a la unitat de convivència sol·licitant. L’Agència de l’Habitatge finançarà una part de la despesa dels serveis de mediació: 450 euros per contractes de lloguer de 2014, i 200 euros per gestió i seguiment de contractes anteriors. La previsió per aquest any és subvencionar una vintena de mediacions amb nous contractes de lloguer social i 55 de seguiment de contractes anteriors. En total, aportarà fins a un màxim de 20.000 euros, dels quals 11.000 corresponen a actuacions de seguiment. L’any passat, la Borsa de Mollerussa va tramitar 19 nous contractes de lloguer, una xifra inferior en un 21% als 24 contractes tramitats el 2012. La causa és que hi ha més pisos de lloguer de particulars i d’entitats bancàries i, per tant, més oferta d’arrendament.
 
El segon acord subscrit avui té a veure amb el funcionament quotidià de la Borsa d’Habitatge de Mollerussa, com ara l’atenció ciutadana, l’assessorament i la gestió d’ajuts per al pagament de les quotes de lloguer i d’hipoteques. L’Agència facilita a la Borsa informació sobre les polítiques d’habitatge (programes socials, de rehabilitació, condicions d’habitabilitat, normatives, etc.); programes informàtics; seguiment dels serveis de l’oficina local i, entre altres, dóna suport i formació al personal tècnic del municipi. L’Agència farà un pagament de 20.469 euros a l’Ajuntament de Mollerussa, tenint en compte els expedients tramitats i acreditats.
 
Augment dels ajuts al lloguer
 
La Borsa d’Habitatge de Mollerussa ha gestionat durant el 2013 un total de 176 ajuts al lloguer, dels quals 141 corresponen a noves sol·licituds i 35 a antics preceptors. L’any 2012 es van aprovar 78 ajuts a l’arrendament.
 
Els ajuts d’especial urgència tramitats per al pagament de deutes de lloguer o d’hipoteca també han augmentat al 2013 respecte de l’any anterior. Al 2012 es van atorgar 14, mentre que al 2013 la xifra va ser de 34. En aquest apartat s’inclouen vuit casos atesos per frenar el desnonament de l’habitatge habitual.
 
En conjunt, la Borsa d’Habitatge de la capital del Pla d’Urgell ha atès 2.373 persones l’any 2013, gran part de les quals de forma presencial i concentrada durant els mesos de maig i juny, coincidint amb la convocatòria dels ajuts per al pagament del lloguer.
 
Durant l’acte d’avui, el secretari d’Habitatge, Carles Sala, ha remarcat la importància del nombre de persones ateses gràcies al desplegament d’oficines d’habitatge distribuïdes en el territori. Actualment, a Catalunya hi ha 117 oficines i borses d’habitatge locals que reben el suport del Govern de la Generalitat.
 

1  

Imatges

Imatge Signatura del conveni a Mollerussa

Imatge Signatura del conveni a Mollerussa 672

1  

Fitxers adjunts

NP CONVENIS MOLLERUSSA

NP CONVENIS MOLLERUSSA
PDF | 329

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined