Protecció Civil desactiva l'Alerta del Pla d'emergències TRANSCAT per l'accident d'un camió que transportava combustible a Esparreguera (Baix Llobregat)

query_builder   14 març 2014 20:55

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva l'Alerta del Pla d'emergències TRANSCAT per l'accident d'un camió que transportava combustible a Esparreguera (Baix Llobregat)

 

 

 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat l’Alerta del Pla especial d’emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT), un cop s’ha reobert del tot l’A-2 a Esparreguera en sentit Lleida i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha comprovat que, a priori, no hi ha afectació al medi.
 
La DGPC ha activat l’alerta del TRANSCAT aquesta tarda per l'accident entre un autocar de l’empresa ALSA i un camió de matèries perilloses que transportava gasoil (ONU 1202) de l’empresa Petromiralles i que ha tingut lloc al terme municipal de Esparreguera a les 13:47h d'avui. A conseqüència de la topada, s’ha produït una fuita de 5.000 litres de gasoil de la cisterna del camió.
 
Bombers de la Generalitat de Catalunya ha treballat per contenir la fuita de gasoil.
 
Segons ha informat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), a l’autocar viatjaven 21 persones i 9 d’elles han requerit assistència. D’aquestes, 3 han estat donades d’alta in situ i les altres 6 han estat traslladades a diferents centres hospitalaris (1 a l’Hospital Universitari de Bellvitge, 3 a l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell i 2 a l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi).
 
L’operativa territorial de Protecció Civil de la Generalitat s’ha desplaçat al lloc de l’accident per donar suport i també s’hi han desplaçat tècnics de Protecció Civil d’Esparraguera.

Els efectius dels Mossos d’Esquadra han tallat l’A-2 a Esparraguera, al quilòmetre 579 en sentit sud (Lleida) i, a més, els tècnics de la via han fet també tasques de neteja tirant sepiolita.
 
L’inspector de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) desplaçat al lloc conjuntament amb la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Esparreguera han estat revisant la possible afectació de gasoil al medi. L’agència catalana de l’aigua ha confirmat que les aigües superficials del Torrent del Mal no tenen afectació.
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que cap a les 20.30 h s’ha normalitzat del tot la situació a l’A-2 a Esparreguera en sentit Lleida, després que aquesta via hagi patit diferents restriccions des de les 13.43 h, quan hi ha hagut l’accident entre el camió i l’autocar, i hagi arribat a acumular 12,5km de congestió de Martorell a Esparreguera en sentit Lleida i 3km més d’aturades a Esparreguera en sentit Barcelona. A més, també ha afectat la N-IIa, a Esparreguera, amb 1km de cua en tots dos sentits, i també ha fet que les possibles vies alternatives, la B-224, la C-55 i la C-25 anessin molt més carregades de l’habitual. L’SCT però continua demanant que s’extremi la prudència a la carretera i que no s’abaixi la guàrdia en cap moment en els desplaçaments d’aquesta operació sortida de cap de setmana.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined