• Tots els desallotjats ja han pogut retornar als seus domicilis, excepte els veïns del Mas Puig Cargol i algun mas aïllat
  • Segons el Cos d’Agents Rurals, el foc ha afectat 307,72 hectàrees de vegetació forestal
  • Una seixantena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d’extinció
  • Protecció Civil manté la prealerta del Pla d’Emergències INFOCAT
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant amb una seixantena de dotacions terrestres en les tasques d’extinció de l’incendi forestal que afecta el Baix Empordà des d’aquesta tarda. Un incendi que encara té el perímetre  inestable.
 
Els equips d’extinció dels Bombers de la Generalitat compten, des d’un primer moment, amb la col·laboració d’unes 80 persones de les Agrupacions de Defensa Forestal, que han treballat bàsicament amb eines manuals.
 
Els desallotjats dels termes municipals de Calonge, Vall-llobrega i Palamós ja han pogut començar a retornar als seus domicilis, excepte Puig Cargol i algun mas aïllat, que com a mesura preventiva no podran tornar a casa aquesta nit.
 
Recordem que s'ha habilitat un centre d’acollida als desallotjats a Palamós (c/ Londres amb c/Còrsega), i que ha estat habilitat per Creu Roja amb 25 llits. Al centre s’hi ha desplaçat el tècnic territorial de Protecció Civil per coordinar les tasques dels voluntaris de protecció civil incorporats a les tasques d’atenció als desallotjats.
 
Cal destacar que aquesta tarda s’ha localitzat un vehicle, sense ocupant, cremat  a dins del perímetre de l’incendi, al terme municipal de Calonge. El propietari d’aquest cotxe, que s’ha pogut localitzar sa i estalvi, l’havia abandonat al trobar-se davant la proximitat de l’incendi.
 
Segons dades facilitades pel Cos d’Agents Rurals la superfície provisional afectada per aquest incendi és de 307,72 hectàrees, de les quals 296,14 pertanyen al PEIN Massís de les Gavarres. Pel què fa als municipis: 130,07 Ha són del terme de Calonge, 39,77 Ha de Forallac, 107,59 Ha de Palamós i 30,27 Ha del terme de Vall-llobrega. La majoria d’aquestes hectàrees són de zona arbrada.
 
Segons informacions del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), l’Hospital de Palamós i el Centre d’Atenció Primària de Sant Feliu de Guíxols han doblat la dotació de guàrdia habitual per si calgués atendre algun afectat a causa d’aquest incendi.
 
D’altra banda, destacar que continuen treballant en el dispositiu d’extinció efectius dels Mossos d’Esquadra, de les Policies Locals de la zona, agents del Cos d’Agents Rurals, membres de Protecció Civil, del SEM i de la Creu Roja, entre altres.
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en Prealerta el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT).

Protecció Civil de la Generalitat recorda que no s'ha fet cap crida generalitzada de voluntariat i que els voluntaris no poden sortir del seu municipi sense autorització de l'alcalde i la petició de Protecció Civil de la Generalitat. Protecció Civil ha sol·licitat l’activació d’aquells voluntaris necessaris per donar suport logístic a les tasques d’extinció de l’incendi a Vall-llobrega i s’han activat voluntaris de Protecció Civil dels municipis de Calonge, Palafrugell i l’Escala.

 
Cerdanyola del Vallès, 16 de març de 2014
22.00 hores

1  

Fitxers adjunts

Perímetre incendi (Agents Rurals)

Perímetre incendi (Agents Rurals)
PPT | 1685