Actualització de la informació de l'incendi de Vall-llobrega (Baix Empordà)

query_builder   16 març 2014 19:54

event_note Nota de premsa

Actualització de la informació de l'incendi de Vall-llobrega (Baix Empordà)

·       Els Bombers de la Generalitat continuen treballant amb una seixantena de mitjans terrestres
 
·       Els mitjans aeris s’han retirat amb l’ocàs
 
·       El foc continua  actiu i ha cremat una superfície aproximada de 400 Ha
 
·       Unes 400 persones han estat desallotjades com a mesura preventiva
 
·       Protecció Civil de la Generalitat manté la Prealerta de l’INFOCAT
 
 
L’incendi que afecta, des d’aquest migdia, la zona de Vall-llobrega (Baix Empordà) continua actiu i els Bombers de la Generalitat treballen ara, amb 62 dotacions terrestres, per poder donar-lo per controlat el més aviat possible. Els Bombers centren els seus esforços en el flanc dret de l’incendi.
 
Amb l’arribada de l’ocàs, els mitjans aeris que han estat treballant al llarg de la tarda (2 helicòpters bombarders, 2 avionetes de vigilància i atac i 2 hidroavions)  s’han retirat.
 
El dispositiu d’extinció compta, també, amb un centenar de Mossos d’Esquadra, 40 agents de la Policia Local dels municipis de la zona, 80 efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF; amb 22 vehicles), 20 membres del Cos d’Agents Rurals, 15 efectius de Protecció Civil, 20 del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM; amb 8 ambulàncies), i personal de la Creu Roja amb 3 unitats, entre d’altres.
 
El Centre de Comandament Avançat s’ha instal·lat a l’Ajuntament de
Vall-llobrega, des d’on el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, està fent seguiment de l’evolució de l’incendi i està en comunicació contínua amb els alcaldes i representants dels municipis.
 
Les condicions meteorològiques que hi havia a la zona han condicionat les tasques d’extinció, ja que el vent de tramuntana ha bufat a més de 30 Km/h i la humitat relativa era molt baixa. Al llarg de la tarda, el vent ha anat afluixant en intensitat i es preveu, de cara a demà, que sigui de component sud i bufi més feble.
 
A hores d’ara, i segons les estimacions provisionals, el foc hauria cremat una superfície aproximada de 400 hectàrees de vegetació, pertanyent al Massís de les Gavarres. Dins d’aquest perímetre, però, hauria clapes de vegetació no afectada.
 
Cal remarcar que no hi ha hagut cap persona ferida com a conseqüència del foc. Tampoc es té constància de cap casa cremada, malgrat que no es descarta que les flames hagin afectat superficialment algunes tanques exteriors de propietats.
 
Com a mesura preventiva, segons la informació facilitada per Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), s’han desallotjat unes 400 persones dels següents municipis

-Vall-Llobrega: Can Sais, Mas Falquet, carrer Piscines i Josep Rovira de Vall-Llobrega.

-Calonge: Sant Daniel, Finca-verd, Mas Conic i Mas Laquadra.

-Palamós: Valitrà i algunes masies de la Vall de Bell-Lloc.

-Forallac: Mas de Puig Cargol.
 
L’Ajuntament de Palamós, amb la col·laboració de la Creu Roja ha habilitat un espai per acollir les persones desallotjades (Nau dels 50 metres). Val a dir que a hores d’ara no hi ha cap persona en aquest lloc.
 
Recordem que Protecció Civil de la Generalitat manté la Prealerta del Pla INFOCAT.
 
Segons informacions facilitades pel Servei Català de Trànsit (SCT) la carretera C-31, tallada a primera hora de la tarda) s’ha pogut reobrir al trànsit a les 17.50 hores.
 
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 16 de març de 2014
19.40 hores
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined