• La convocatòria, corresponent al curs actual, té una dotació econòmica de 6 milions d’euros
 
El Departament d’Ensenyament obre la convocatòria pública del programa de subvenció per dotar de finançament addicional als centres privats que presten el Servei d’Educació de Catalunya en entorns de característiques socioeconòmiques desafavorides. La convocatòria és per al curs actual 2013-2014, i Ensenyament ha disposat una partida econòmica màxima de 6 milions d’euros. Els centres poden presentar les sol·licituds entre demà i fins a 28 de març.
 
La convocatòria té per objectiu fomentar l’equitat dels alumnes procedents de famílies en situació econòmica desafavorida a través de la dotació d’un finançament addicional a aquells centres que escolaritzen en una proporció més elevada aquest tipus d’alumnat. Aquest finançament addicional substitueix l’anomenat “contracte programa”, que va caducar el 2010 i que es va prorrogar durant dos anys, el màxim que permetia la llei.
 
Poden optar a la convocatòria els centres privats que tinguin concert per als ensenyaments de segon cicle d’educació infantil, educació primària i/o educació secundària obligatòria. La sol·licitud inclou un qüestionari a respondre per part dels centres on s’introdueixen preguntes com ara el percentatge d’alumnes amb necessitats educatives específiques derivades de situacions econòmiques desafavorides, amb necessitats educatives especials, tutelats per la Generalitat, amb famílies ateses pel PIRMI, famílies amb 1 o més membres a l’atur, el preu del menjador al centre o el percentatge d’alumnes de menjador becats, entre d’altres. Per tal de seleccionar els centres que rebran la subvenció, s’ordenaran els centres en funció del qüestionari i es constituirà una comissió entre Departament d'Ensenyament i entitats patronals del sector.
 
S’estableixen 3 mòduls de subvenció, segons la puntuació. Els centres amb major puntuació –amb un perfil socioeconòmic més baix- rebran 12.500 euros per cada unitat concertada, i no podran ser més de 10 centres. El segon mòdul permetrà als centres –un màxim de 20- rebre 9.000 euros per unitat concertada. El mòdul 3 tindrà una dotació de 6.000 euros per unitat concertada i serà pels centres corresponents fins exhaurir la dotació pressupostada. Els centres, que hauran de justificar la subvenció abans del 30 de setembre, tenen la obligació de destinar íntegrament la subvenció a minorar la quota a càrrec de les famílies.
 
 
 
 
17 de març de 2014