Els Bombers continuen treballant intensament per poder estabilitzar l'incendi del Baix Empordà

query_builder   17 març 2014 10:05

event_note Nota de premsa

Els Bombers continuen treballant intensament per poder estabilitzar l'incendi del Baix Empordà

 
·       El perímetre de l’incendi continua inestable i els Bombers concentren els seus esforços al flanc dret per acabar de tancar línies
 
·       Amb la incorporació dels mitjans aeris (set), ara hi treballen 54 mitjans terrestres dels Bombers, amb la col·laboració d’efectius dels Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, ADF’s, SEM i personal de Protecció Civil, entre d’altres cossos operatius
 
·       Es preveu que al llarg del matí s’incorporin dos mitjans aeris més, un helicòpter Kamov i un hidroavió, cedits pel Ministeri
 
·       Protecció Civil manté la prealerta del pla d’emergències INFOCAT
 
·       El Bomber ferit durant les tasques d’extinció ja ha estat donat d’alta
 
Els efectius dels Bombers de la Generalitat concentren els seus esforços en el flanc dret de l’incendi, proper a la zona de Puig Cargol, per tal d’acabar de tancar el perímetre. Aquesta zona, així com també la zona del cap del flanc esquerre, són de difícil accés, i també hi ha molta densitat de vegetació caiguda que dificulten la progressió dels efectius dels Bombers i les tasques d’extinció.  
 
En aquests moments, continuen treballant 54 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i ja s’han incorporat també els mitjans aeris a les tasques d’extinció de l’incendi forestal (dos avions de vigilància i atac, dos helicòpters bombarders, un helicòpter de comandament i dos hidroavions del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente). A més, al llarg del matí  també s’espera l’arribada d’un altre hidroavió i un helicòpter Kamov cedits pel Ministerio procedents de la base aèria de Torrejon de Ardoz.
 
A més, continuen desplegat al lloc de l’incendi diverses unitats de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), una trentena de patrulles dels Mossos d’Esquadra, quatre patrulles de la Policia Local de Palamós i tres de Calonge, 15 efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), agents del Cos d’Agents Rurals, personal de Protecció Civil, una unitat de la Creu Roja, quatre patrulles de la Guàrdia Civil, entre altres.
 
Ara per ara, a la zona de  l’incendi el vent no complica les tasques d’extinció i les previsions meteorològiques indiquen que de cara al migdia entri marinada de component sud però en cap cas amb la intensitat d’ahir.
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté la Prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT).
 
Pel que fa a la superfície afectada, es manté la xifra provisional de 307,72  hectàrees, a l’espera que el Cos d’Agents Rurals acabi de revisar el perímetre, el qual no ha augmentat gaire respecte aquesta passada nit.
 
D’altra banda, el bomber ferit amb una contusió toràcica durant les tasques d’extinció ja ha estat donat d’alta de l’Hospital de Palamós.
 
           
 
Cerdanyola del Vallès, 17 de març de 2014
10.00 hores
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined