moment de  l'acte
moment de l'acte
 
En la presentació de la segona Fira Vinum Nature, Pelegrí ha instat a incidir en la promoció, formació i divulgació de la qualitat i diferenciació dels vins ecològics catalans
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i conseller delegat de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), Jordi Bort, així com del director dels Serveis Territorials del Departament a Barcelona i la Catalunya Central, Marià Morera, ha presidit aquesta tarda, a Barcelona, la presentació de la segona edició de la Fira Vinum Nature Barcelona.
 
Josep Maria Pelegrí s’ha mostrat satisfet que aquest certamen de vins ecològics i biodinàmics catalans “continuï el seu camí i augmenti la seva projecció”, i ha expressat la voluntat del Departament per a la continuïtat de la fira, de la qual n’ha destacat la importància perquè serveix per a promoure les virtuts i valors dels vins ecològics de les denominacions d’origen catalanes, i permet conèixer millor el que es troba en el mercat en matèria de vins i caves ecològics.
 
Pelegrí ha assenyalat que és essencial la funció de promoció, formació i divulgació: la promoció del vi ecològic com a producte dins del món dels vins i del vi ecològic català que és un producte de qualitat; i quant a la formació i divulgació, ha animat “més productors a endinsar-se en aquest mercat de futur, cal donar a conèixer més aquest tipus de vins, s’han de reconèixer i diferenciar-se. Tenim magnífics vins i caves ecològics, de tots els estils, i a la Fira en podreu degustar més de 400 varietats; i cada cop més els productors aposten pel vi ecològic, matèria en què Catalunya també és líder. El 70 % dels cellers presents són catalans, i els vins ecològics catalans són els primers del rànquing Vinum Nature i estic segur que obtindran una molt bona qualificació”.
 
En aquesta línia, el conseller ha incidit en què Catalunya és capdavantera en la producció vinícola ecològica de l’Estat i del sud d’Europa. “Les dades indiquen que tenim un sector ecològic que ofereix una gran oportunitat de negoci i un ampli ventall de sortides professionals, de manera que és important continuar invertint esforços en aquest sector. Es registra creixements de les produccions del cultiu de la vinya, d’activitats d’elaboració i/o embotellament de vins, caves i escumosos, de les facturacions del conjunt de les empreses ecològiques catalanes i de facturació en el sector vins ecològics; de manera que podem afirmar la força del sector de transformació ecològic català en el conjunt de l’Estat; força que encara pot continuar creixent i reforçant-se. A més, Catalunya comercialitza el 50 % de vins ecològics de l’Estat”.
 
En aquest punt, Pelegrí també ha expressat la necessitat de posar en contacte els diferents canals de producció, venda, i consum; i cada cop és més necessari adaptar-se, noves fórmules que permetin sinèrgies i facilitin la promoció internacional, així com apropar al consumidor els sabors dels vins catalans. De fet, un dels sectors que aposta per la seva internacionalització és el del sector del vi d’una forma especial, i Catalunya té actius suficients per a potenciar-se com una de les capitals europees i mundials del vi ecològic. És rendible, té mercat i molt de futur. L’alimentació ecològica és un sector emergent que té encara un ampli camí de creixement, i també cal destacar la importància de proporcionar als emprenedors catalans la informació necessària per a ajudar-los a orientar els projectes productius i empresarials amb garanties d’èxit i competitivitat”.
 
El conseller ha tancat la seva intervenció encoratjant l’organització i el sector “a continuar endavant amb aquesta iniciativa que diu molt del caràcter dels catalans: compromís amb el medi ambient, però també per la qualitat, per la defensa i promoció de les nostres produccions”.
 
Finalment, val a dir que del 30 de maig al 8 de juny se celebrarà la segona edició de la "Setmana Bio per l’alimentació ecològica", una iniciativa del Departament i del sector ecològic català per tal d’agrupar actuacions amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i l’alimentació ecològiques, i difondre-les i promocionar-les conjuntament. La creació d'aquesta Setmana Bio s'emmarca dins del Programa de Foment de la Producció Agroalimentària Ecològica 2012-2014.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

2  

Imatges

intervencio de pl conseller

intervencio de pl conseller 2061

lliurament guardons

lliurament guardons 1858