Acció Exterior

El Govern acorda afavorir la mobilitat del personal de l'Administració per reforçar l'acció exterior de la Generalitat

query_builder   18 març 2014 15:20

event_note Nota de premsa

El Govern acorda afavorir la mobilitat del personal de l'Administració per reforçar l'acció exterior de la Generalitat

  • L’Executiu aprova la creació del Programa de suport a l’acció exterior de la Generalitat de Catalunya, sense cost addicional, amb l’objectiu de garantir una única política internacional coherent, transversal i coordinada entre tots els departaments

 

  • Per dur-lo a terme es crearà un equip de treball constituït per personal de la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea i personal dels departaments o ens de la Generalitat, que puguin aportar coneixement en llengües, relacions internacionals, o Tecnologies de la Informació i Comunicació, entre d’altres

 

  • Aquest programa treballarà en els objectius ja definits pel Govern: suport a la internacionalització de l’economia catalana, donar a conèixer al món el potencial de Catalunya com un país de prestigi i qualitat, i traslladar als actors internacionals el procés de transició nacional

 

El Govern ha aprovat avui la creació del Programa de suport a l’acció exterior de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de garantir una única política internacional coherent, transversal i coordinada entre tots els departaments. Amb aquest programa el Govern vol afavorir la mobilitat de personal que ja treballa per l’Administració i que pugui aportar el seu coneixement en el desenvolupament de l’acció exterior, com ara el coneixement de llengües, relacions internacionals o Tecnologies de la Informació i la Comunicació, entre d’altres.

 
Aquest personal de l’Administració s’incorporarà a l’Oficina de suport a l’acció exterior, que es configurarà com un equip de treball per projectes per desenvolupar la missió i les funcions que es deriven del Programa. Aquesta Oficina serà la responsable de l’elaboració, impuls, coordinació i seguiment de la implementació del conjunt de mesures o actuacions de treballs concrets que es definiran en el desplegament del Programa. Per fer-ho, comptarà amb un equip de treball constituït per personal de la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea i personal dels Departaments o ens de la Generalitat amb el perfil requerit d’acord amb els projectes o treballs que s’hagin de desenvolupar.
 
Amb aquest nou programa, el Govern vol millorar la transversalitat de l’acció exterior i la coherència en el treball dels departaments, intercanviar informació i experiències, garantir la formació del personal en l’àmbit de l’acció exterior i dur a terme un treball d’estudi i anàlisi dels reptes que presenta l’acció exterior, tant ara com en el futur de Catalunya.
El nou programa treballarà amb els tres objectius que ja ha fixat el Govern en el projecte de llei de l’Acció Exterior que està en tramitació al Parlament de Catalunya i que se sintetitzen en:
  • Donar suport a la internacionalització de l’economia catalana, promoure les exportacions, el turisme i la captació d’inversions exteriors. 
  • Donar a conèixer a Europa i a la resta del món la situació en què es troba Catalunya, els seus esforços per fer front al sanejament de les finances públiques, reduir el dèficit públic i implementar mesures de lluita contra la crisi econòmica, com també consolidar internacionalment com un país de prestigi i qualitat.
  • Traslladar als actors europeus i internacionals el procés de transició nacional en què es troba immers Catalunya, i fer-ho des dels principis de la democràcia i la llibertat de pensament.
 
La posada en marxa d’aquest Programa no suposa cap despesa econòmica ni increment de personal, ja que la persona titular de la direcció de l’Oficina i el personal assignat no rebran cap tipus de remuneració ni gratificació addicional a la que reben de forma ordinària.
Aquest Programa, que s’adscriu al Departament de la Presidència, té una vigència de 2 anys, prorrogable. Amb la periodicitat que es determini i, en tot cas, al final d’aquest període, s’avaluaran els resultats obtinguts segons les actuacions implementades.

 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined