• El Centre, depenent de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, ofereix un fons de 3.500 documents en diferents formats
  • És l’única instal·lació d’aquestes característiques a l’Estat espanyol i una de les poques arreu d’Europa
El conseller Vila ha inaugurat les noves instal·lacions a Olot
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, acompanyats del coordinador de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Martí Pujals, han visitat les noves instal·lacions del Centre de Documentació del Paisatge, que han entrat avui en funcionament. La biblioteca depèn de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, adscrit al Departament de Territori i Sostenibilitat.
 
Centre pioner
 
Aquest espai recull, organitza i difon informació referida al paisatge com un concepte ampli, abastant aspectes com ara l’ecologia del paisatge, l’art, l’arquitectura, els jardins, l’ordenació del territori i la planificació i gestió del territori, amb especial atenció als casos català, espanyol i europeu.
 
Actualment, acull un fons, integrat al Catàleg Col·lectiu de Biblioteques de Catalunya, de 3.500 documents en diversos formats (monografies, audiovisuals, publicacions periòdiques, documents inèdits...), en suport paper i online. La seva consulta és gratuïta i oberta al conjunt de la ciutadania. En Centre ofereix els serveis de préstec interbibliotecari, recull de premsa digital, reprografia i intercanvi d’informació i documentació.
 
El Centre de Documentació del Paisatge es va crear l’any 2006 en una sala annexa de les oficines de l’Observatori del Paisatge i el 2011 es va traslladar provisionalment a una altra dependència del mateix edifici.
 
Les instal·lacions que avui entren en servei ocupen 84 m2 i ofereixen 174 metres lineals de prestatge i 9 punts de lectura. Les obres han anat a càrrec de la Diputació de Girona i l’Ajuntament d’Olot, integrants del consorci de l’Observatori, amb un cost total de 72.500 €.
 
El conseller Vila ha presidit també la reunió del Consell Rector de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, que s’ha celebrat a Olot per primera vegada.
 

3  

Fitxers adjunts

Imatge 1

Imatge 1
JPG | 238

Imatge 2

Imatge 2
JPG | 294

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 1705