El conseller de Salut, Boi Ruiz, tanca la Jornada posant de manifest la importància de la col·laboració i de la unió d’esforços entre proveïdors sanitaris per fer més eficaç el sistema
 
L’Auditori Pau Casals del Vendrell acull més de 200 professionals sanitaris per compartir actuacions realitzades a diferents centres de la Regió Sanitària
II Jornada sobre la Implementació del Pla de Salut a la Regió Sanitària Camp de Tarragona
El conseller de Salut, Boi Ruiz, acompanyat del delegat del Govern a Tarragona, Quim Nin; el delegat de Salut, Josep Mercadé, i l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha participat a la II Jornada sobre la Implementació del Pla de Salut 2011-2015 a la Regió Sanitària Camp de Tarragona que s’ha celebrat avui a l’Auditori Pau Casals del Vendrell.
 
La Jornada ha reunit més de 200 professionals de la Regió Sanitària que han posat en comú les experiències implantades i desenvolupades els darrers anys. Quatre taules de treball han servit per exposar les diferents experiències.
 
La primera taula d’anàlisi ha tractat de la salut comunitària i l’observatori de determinants socials, i ha abordat els agents i les activitats en salut pública i comunitària que es realitzen a la Regió Sanitària Camp de Tarragona.
 
La segona taula ha versat sobre el model col·laboratiu entre els departaments de Salut i Benestar Social. En aquest sentit s’ha analitzat el Pla interdepartamental d’atenció i interacció social i sanitària (PIAISS); l’atenció primària de salut i l’atenció primària social; el model d’atenció sanitària farmacològica a les residències, i l’experiència de l’Escola de Cuidadors de l’Àrea Bàsica de Salut Alt Camp Oest.
 
La tercera taula s’ha centrat en les tecnologies de la informació i comunicació (TIC) i ha fet especial èmfasi en la implantació i el desplegament de la Plataforma de processos assistencials i socials i la història clínica compartida de Catalunya; els resultats de l’aplicació de les TIC en la millora de la resolució a la Regió Sanitària Camp de Tarragona; la millora de la resolució del Codi infart, i l’avaluació del Programa de suport de salut mental a l’atenció primària de salut i la valoració dels professionals.
 
Finalment, a la quarta taula s’han destacat les aliances territorials i hi han participat el director general de la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla, Josep M. Adserà; el gerent de l’Institut Pere Mata, Joan Amigó; el director general del Grup SAGESSA, Jordi Colomer; el gerent territorial Camp de Tarragona de l’ICS i gerent de GIPSS, Pere Montserrat, i el gerent de gestió Pius Hospital de Valls, Joaquim Pellejà.