• Arreu de Catalunya s'organitzen diferents activitats educatives i informatives sobre els valors i la importància dels boscos
Fotografia d'una de les activitats que fa el cos d'Agents Rurals
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural celebra el Dia Internacional dels Boscos, que és avui, 21 de març. L’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) commemora aquest dia des de l’any 1971, coincidint amb el primer dia de primavera a l’hemisferi nord.
 
El Dia Mundial dels Boscos és una diada que convida a la reflexió i arreu del món es duen a terme diferents activitats tant educatives com informatives sobre els valors i la importància dels boscos.
 
En aquest sentit, el Departament Agricultura, mitjançant el Cos d’Agents Rurals, impulsa i ofereix la possibilitat de realitzar una xerrada informativa a les diferents escoles que de manera habitual ja participen en el programa educatiu del Departament sobre els boscos que tenim a Catalunya i les particularitats forestals que hi ha en l’àmbit comarcal.
 
En aquestes xerrades es posa de manifest que Catalunya és un país de boscos ¾el 61% del territori té la consideració de terreny forestal¾ i aprofitem per explicar-ne la importància per a la seva funció productiva, ambiental i social, i quins són els seus principals usos tant actuals com històrics. També s’explica quines són les principals espècies d’arbres que tenim i quines característiques i utilitats els hem donat al llarg del temps i també quines són les seves principals amenaces: els incendis i el canvi climàtic.
 
Una altra activitat que també duran a terme els agents rurals és la de participar en la Festa de l’Arbre, que es durà a terme en aquest període en diverses comarques com ara el Solsonès, l’Alt Camp, la Conca de Barberà, la Cerdanya, el Barcelonès i el Berguedà. En aquestes comarques es duen a terme plantacions d’arbres adreçades a la mainada.
 
Totes aquestes activitats persegueixen un objectiu comú, que no és altre que la de conscienciar i així millorar les actituds de respecte sobre el nostre patrimoni natural que són els nostres boscos.

Activitats del Departament d’Agricultura pel Dia Internacional dels Boscos:

BARCELONA
Baix Llobregat: Ahir es va fer una  sessió per conèixer millor els nostres boscos a la sala de Plens del Consell Comarcal del Baix Llobregat.
Barcelonès: Fa dues setmanes vam participar en la Festa del Bosc que organitza l’Ajuntament de Badalona. 
 
 
CATALUNYA CENTRAL
Solsonès: el dia 21 fan una plantada d'arbres multitudinària on participen totes les escoles de la comarca, la fan al municipi de Guixers al costat de Sant Llorenç de Morunys
 
Berguedà:  Els dies 19, 21, 26 i 27 de març faran xerrades a tots els IES de la comarca, a Berga, Gironella, Puig Reig i Baga
 
Bages: el 21 fan una xerrada a l’escola de Capacitació Agrària de Manresa i més endavant (data a convenir) en faran una a l’IES Fius i Quer de Manresa
 
 
 
GIRONA
Gironès: Dies 17 i 18 de març - xerrada dels boscos a 2 cursos de 1r d'ESO i 2 cursos de 2n d'ESO (IES de Salt).
Dia 19 de març - sortida a camp amb explicació sobre la vegetació que hi ha i, al final, alliberament d'un rapinyaire (bosc de Can Vilallonga / EIN de les Gavarres). 

La Selva: Dia 11 d'abril - xerrada sobre els boscos, dins del marc d'unes jornades que fan als alumnes de batxillerat sobre els boscos i el medi ambient.
 
TARRAGONA
Conca de Barberà i Alt Camp
Es realitzen diverses xerrades, amb sortida de camp incloses, sobre el Bosc Mediterrani, on els alumnes que hi participen planten un arbre.
 
TERRES D’EBRE
En totes les diferents activitats d’educació ambiental que estiguin programades durant aquesta setmana i la vinent, es farà referència al Dia Mundial del Boscos i es passarà un vídeo fet expressament, en què es fa referència a la importància i als diferents usos que tenen els boscos.   
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
 

2  

Fitxers adjunts

Plantada d'Arbres 2013

Plantada d'Arbres 2013
JPG | 305

Activitat divulgativa sobre boscos

Activitat divulgativa sobre boscos
JPG | 2398