L'ISPC forma bombers europeus en foc tècnic

query_builder   21 març 2014 16:39

event_note Nota de premsa

L'ISPC forma bombers europeus en foc tècnic

  • El curs s’emmarca dins de la col·laboració amb la Fundació Pau Costa, amb qui l’ISPC i Bombers de la Generalitat van signar el 2011 un conveni per potenciar el coneixement i la formació en incendis forestals
  • Els Bombers de la Generalitat, experts en l'ús del foc tècnic, són un referent internacional entre els cossos de Bombers entre aquest àmbit
  • Aquest és el segon any que l’ISPC forma bombers anglesos i irlandesos en foc tècnic
L’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya (EBPCC) de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) acull aquesta setmana 20 agents de diferents cossos de bombers anglesos i irlandesos per formar-se en foc tècnic, el sistema que utilitzen els bombers per gestionar els incendis i per mitjà del qual es provoca foc de manera controlada i en zones triades a partir d’uns criteris objectius per prevenir i facilitar l’extinció de focs forestals que es puguin produir en un futur.
 
Els bombers anglesos i irlandesos coneixeran els diferents rols que el foc juga en diferents ecosistemes, les solucions tecnològiques que alleugen els problemes generats pels focs forestals o les tècniques més actuals per tractar-los. La pràctica d’aquestes tècniques és essencial per dominar l’ús del foc i gràcies al Curs que realitzen aquesta setmana a l’EBPCC els alumnes podran executar les tècniques de control de foc i d’implementació de les cremes controlades.
 
El Cos de Bombers de la Generalitat és un referent en aquesta tècnica, que permet reduir els danys provocats per un foc forestal i que només han de realitzar els professionals preparats. L’EBPCC ja ha impartit el programa a diferents cossos de bombers europeus en altres ocasions, com és el cas dels bombers anglesos i irlandesos, que hauran seguit la formació per segon any.
 
El Curs s’ha impartit a les instal·lacions de l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya (EBPCC) de l’ISPC i a diferents ubicacions sobre el terreny, a la Serra de Llaberia i a Clapers. La sessió inaugural es va fer a l’ISPC, de la mà del Cap de l’EBPCC, l’inspector Josep M. Juncosa, del cap de l’Àrea d’Instructors i de Continguts en Riscos, Emergències i Protecció Civil, el sotsinspector José Luís López i de representants de la Fundació Pau Costa.
 
La formació organitzada per l’EBPCC es troba dins del marc de relació que l’ISPC manté amb la Fundació Pau Costa, amb qui l’Institut i Bombers de la Generalitat van signar el 2011 un conveni per potenciar el coneixement en incendis forestals. Els programes que s’ofereixen dins d’aquest marc de col·laboració compta amb formadors de bombers de la Generalitat i professionals de la Fundació Pau Costa, en tant que són experts reconeguts per d’altres cossos de bombers en la tècnica de les cremes prescrites.
 
Per a més informació podeu contactar amb l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya: 93 554 13 05 / 695 56 14 58 o al correu electrònic comunicacio.ispc@gencat.cat, o amb l’Àrea d'Informació i Comunicació de Bombers de la Generalitat: 93 586 77 20.
 
 
 

2  

Imatges

Foto

Foto 4933

Foto 2

Foto 2 6722

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 476

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined