Protecció Civil de la Generalitat: Prealerta del pla PROCICAT per forts vents al terç sud de Catalunya a partir d'aquesta tarda

query_builder   24 març 2014 12:39

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat: Prealerta del pla PROCICAT per forts vents al terç sud de Catalunya a partir d'aquesta tarda

  • Protecció Civil de la Generalitat recomana, en aquelles zones on el vent bufi amb intensitat, tenir presents els consells d’autoprotecció en cas de ventades: www.gencat.cat/interior/ventades i extremar les precaucions en la conducció
 
 
Protecció Civil de la Generalitat DGPC manté la Prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT en base a la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de forts vents que afectaran al terç sud del país a partir d’aquesta tarda i que demà s’estendran també al nord del país.
 
El vent, que podrà superar els 90 km/h, bufarà del nord-oest i els cops més forts s’assoliran a les cotes elevades.
 
L’SMC preveu demà un dia ventós en general, sobretot amb afectació al Pirineu i Prepirineu i a la meitat sud del país. Igualment, bufarà del nord-oest i els cops més forts s’assoliran a les cotes elevades. Al Pirineu i al Prepirineu és possible que se superi el llindar d’avís (90 km/h) als cims. S’espera que l’episodi s’allargui fins dimecres 26.
 
Protecció Civil de la Generalitat recorda la recomanació de retirar els objectes no estàtics de balcons i façanes, i assegurar portes, finestres i tendals. A les zones on afecti més el fort vent, també cal tenir precaució al carrer amb tot allò que el vent pugui fer caure (motos, contenidors, mobiliari urbà, etc.). I en els desplaçaments és important extremar les precaucions al volant.
 
Consulteu els consells d’autoprotecció en situació de forts vents a www.gencat.cat/interior/ventades i els consells de conducció segura del Servei Català de Trànsit en cas de forts vents.
 
L’SMC també informa que s’esperen nevades a partir d’aquesta tarda. La cota de neu se situarà entorn dels 1.400 metres i anirà baixant fins als 1.100 metres a les comarques de la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça i Pallars Sobirà. Durant la propera matinada, la cota de neu baixarà fins als 1.000 metres i demà dimarts al migdia tornarà a pujar fins als 1.200 m. Es podran superar els 20 cm de gruix a partir de 1.400 metres.
                                      
undefined
undefined
undefined
undefined