L’Agència de l’Habitatge de Catalunya reuneix durant dos dies a personal tècnic d’arreu del territori el qual informa, assessora i orienta en matèria d’intermediació hipotecària a les persones que tenen deutes hipotecaris
L'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha organitzat avui i demà el primer Curs en intermediació hipotecària: instruments financers de dret hipotecari i eines de gestió emocional, que se celebra a Barcelona i compta amb participants de deu comarques catalanes. El curs es divideix en els àmbits social, jurídic i financer, i pretén reforçar els coneixements jurídics i els instruments financers de dret hipotecari necessaris en la intermediació hipotecària, així com facilitar eines de suport de la gestió  emocional.
 
Les sessions formatives seran impartides per professionals acreditats i compten amb 29 participants d’oficines que tenen signat un conveni d’Ofideute amb l’Agència: 17 de Barcelona i 1 de Badalona (Barcelonès), 1 de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), 1 de Sant Celoni (Vallès Oriental), 3 de comarques gironines (Alt Empordà, Gironès i Ripollès), 3 de Lleida (1 Alta Ribagorça i 2 de la Segarra), i 3 de comarques tarragonines (Baix Ebre, Montsià, Tortosa).
 
El servei d’Ofideute funciona des del gener de 2010 per intermediar entre les famílies amb deutes hipotecaris i les entitats financeres titulars dels préstecs, amb l’objectiu de buscar solucions i evitar la pèrdua de l’habitatge i l’exclusió social residencial. Des de llavors, el servei és present a 42 punts del territori. Fins a desembre de 2013 ha atès 6.608 persones, amb les quals s’han fet 5.462 entrevistes amb assessorament, s’han fet 3.355 intermediacions amb entitats financeres, amb un índex d’acceptació del 59% en les intermediacions tancades.  

1  

Fitxers adjunts

NP CURS OFIDEUTE COMARQUES

NP CURS OFIDEUTE COMARQUES
PDF | 270