FOTO
  • Aquesta és la primera actuació que es marca el Grup de Treball de Seguretat Viària Laboral que s’ha constituït avui impulsat pel Servei Català de Trànsit
  • El 33,25% del conjunt de les víctimes per accident de trànsit a Catalunya en el 2013 van produir-se en un entorn laboral, ja sigui in itínere o en jornada
  • Gairebé la meitat dels morts per accident laboral al 2013 van ser a causa d’un sinistre viari
 
 
Avui s’ha constituït el Grup de Treball de Seguretat Viària Laboral, impulsat pel Departament d’Interior a través del Servei Català de Trànsit.
 
L’equip de treball està  integrat per representats de diversos departaments de la Generalitat (Interior, Territori i Sostenibilitat i Empresa i Ocupació), agents socials i de la societat civil, i té com objectiu buscar i aportar solucions per millorar la seguretat viària en l’entorn laboral.
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, que ha presidit la reunió, ha volgut posar de relleu “la transversalitat d’aquest grup de treball que pretén treballar no només des de l’administració sinó també des de la participació activa dels agents socials amb l’objectiu comú de reduir la sinistralitat en l’entorn laboral”.
 
L’objectiu del grup és promoure la seguretat viària en l’entorn laboral, tant pel que fa als desplaçaments in itinere -d’anar i tornar de la feina- com als desplaçaments en jornada -per motiu de la feina-, a fi i a efecte de reduir la sinistralitat viària en l’àmbit laboral.
 
L’objectiu final és la reducció de la sinistralitat viària a l’entorn del treball per contribuir a la consecució de l’objectiu del Pla estratègic 2014-2020 de reducció d’un 50% de les víctimes mortals respecte l’any 2010.
 
En aquest sentit, el conseller d’Interior ha assegurat que tot i la tendència positiva en la reducció de la sinistralitat ,”encara queda camí per recórrer en la sinistralitat viària laboral”  i ha afegit que per aconseguir bons resultats 
“es posarà molt l’accent en la formació i l’educació atès que aquestes dues eines ja ens han funcionat en altres àmbits com l’escolar”.
 
Igualment ha dit que aquest grup de treball no pretén recollir fruits de manera immediata “però si volem que a l’hora de recollir-los siguin sòlids”.
 
De la seva banda, el director del Servei Català de Trànsit , Joan Josep Isern, ha dit que “l’objectiu de la futura formació laboral en seguretat viària és implicar i fer participar activament  als responsables de les empreses en els  mòduls de formació i plans laborals de seguretat viària”.
 
 
 
 
*Adjuntem dossier de premsa amb dades

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa amb dades

Dossier de premsa amb dades
PDF | 124