El secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, ha exposat a Malta, als socis europeus que formen part del projecte europeu Marie, que lidera el Departament de Territori i Sostenibilitat, l’estratègia catalana per a la renovació energètica d’edificis aprovada recentment pel Govern català.
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat  lidera el projecte Marie del quan en són 23 socis de nou regions de França, Itàlia, Malta, Eslovènia, Portugal, Grècia, Montenegro i Xipre. El projecte Marie té com a objectiu millorar l’eficiència energètica en els països europeus de la zona mediterrània. 
 
L’estratègia aprovada pel Govern català té per objectiu reactivar el sector de la construcció, conscienciar de la ciutadania dels beneficis en diferents àmbits de la renovació energètica i aconseguir intervenir, mitjançant una nova forma de la gestió energètica o a través de la renovació integral, en el 61% dels immobles.
 
Amb aquest triple objectiu, l’Estratègia catalana per al 2020 pretén reduir el 14,4% del consum estimat d’energia final del parc edificat residencial i terciari, disminuir el 22% de les emissions de CO2 i aconseguir rebaixar un 21% la despesa econòmica del parc edificat, equivalent a 800 MEUR.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 63