Finalitza la consolidació de la casa senyorial Ca l'Orga a Picamoixons, Valls

query_builder   28 març 2014 13:37

event_note Nota de premsa

Finalitza la consolidació de la casa senyorial Ca l'Orga a Picamoixons, Valls

L’Institut Català del Sòl ha finalitzat les obres de consolidació de la casa senyorial del conjunt de Ca l’Orga, situat al carrer de Sant Isidre de Picamoixons, Valls (Alt Camp). L’obra s’ha basat en un projecte de l’equip d’arquitectes Miquel Orellana i Olga López i ha tingut un cost global de 338.828 euros amb IVA, executat en dues fases degut a la renúncia de la primera empresa adjudicatària.
 
Els promotors del projecte són l’Entitat Municipal Descentralitzada de Picamoixons, el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Institut Català del Sòl, dins del programa Reviure les Velles Ciutats.
 
La casa pairal està formada per quatre edificis: l’habitatge que havia estat la casa senyorial del diputat Orga i tres construccions annexes de caràcter industrial. La seva total rehabilitació s’haurà de realitzar en vàries fases, donada la magnitud del projecte, i s’utilitzarà com a dependències municipals.
 
Aquesta primera fase s’ha centrat en la consolidació de l’estructura i la coberta per tal de frenar la degradació de l’edifici principal. Donat el mal estat dels forjats s’ha optat per buidar l’edifici i crear una nova estructura tant vertical com horitzontal. S’han mantingut les façanes originals, amb tots els seus elements arquitectònics, que caldrà rehabilitar en futures fases.
 
Ca l’Orga havia estat sempre d’ús privat. Des de la data de la seva construcció fins l’any 1911 l’edifici va pertànyer al diputat Orgà i posteriorment als seus descendents. D’aleshores ençà ha tingut diferents propietaris fins l’any 2003 quan l’Entitat Municipal Descentralitzada de Picamoixons va iniciar les gestions  per a la compra del conjunt arrel de l’estat de deteriorament i abandonament en que es trobava l’edifici. Des del 4 de juliol de 2008 l’edifici té la categoria de Bé Cultural de Interès Local.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 93

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined