• La Xarxa Escoles per la Sostenibilitat de Vic, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà amb la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, i el rubinenc Javier Ruiz Rojas accedeixen a la fase final del premi
 
  • L’Agència de Residus de Catalunya havia presentat sis candidatures d’entre les activitats organitzades durant la cinquena Setmana Europea de la Prevenció de Residus
 
  • El jurat farà públic el veredicte sobre els guanyadors a mitjans de maig
 
Un jurat internacional format per especialistes europeus en el camp ambiental ha escollit tres accions catalanes entre 85 candidatures com a finalistes al V Premi Europeu de Prevenció de Residus. El veredicte final del jurat del Premi es farà públic a Roma el dia 22 de maig.
 
Entre els sis candidats proposats per l’Agència de Residus de Catalunya, tres han estat seleccionats com a finalistes:
 
  • En la categoria Institucions escolars: la Xarxa Escoles per la Sostenibilitat de Vic, de l’Ajuntament de Vic, per la celebració del «IV Mercat d’intercanvi de joguines» de promoció de la cultura de la reutilització entre 400 nens i nenes de cicle mitjà de 9 escoles de la ciutat.
 
  • En la categoria Ciutadans: Javier Ruiz Rojas, per la iniciativa personal «Caçador de Trastets» que promou la neteja d’espais naturals fent consciència de la necessitat de reduir la generació de residus i evitar conductes incíviques.
 
  • En la categoria Altres: l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable per l’acció «Desembruta el Riu Daró», que promou la neteja d’un espai natural posant un punt innovador en l’ús d’una aplicació per a mòbil que geolocalitza i denuncia abocaments incontrolats al territori.
 
El Premi Europeu de Prevenció de Residus distingeix iniciatives tenint en compte criteris d’originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, l’adaptabilitat a d’altres contextos regionals o locals, la mobilització del públic objectiu i la durada. Totes les iniciatives han estat realitzades en el marc de la V Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que es va celebrar el passat mes de novembre en 35 regions de 23 països diferents i durant la qual es van organitzar 12.600 activitats arreu d’Europa, 777 de les quals a Catalunya.
 
 
Enguany, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebrarà del 22 al 30 de novembre, i el dia temàtic estarà relacionat amb prevenció del malbaratament alimentari. Més informació a www.arc.cat/setmanaprevencio.
 
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una iniciativa que se celebra a Catalunya des de l’any 2008, coordinada per l’ARC sota el patrocini del Programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa accions de sensibilització i donar a conèixer estratègies de reducció de residus.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 43