• Les obres han consistit en l’enderroc dels antics cinemes i en la construcció d’aquest nou equipament per al barris de Collblanc i la Torrassa
Conseller Vila a l'Hospitalet de Llobregat
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marin, acompanyats de la presidenta de la Coordinadora d'Entitats Collblanc–la Torrassa, Carmen Morro, han visitat avui el nou centre de lleure infantil i juvenil que ocupa l’espai dels antics cinemes Romero.
 
Les obres, que van finalitzar el desembre de 2013, han suposat l’enderroc de l’antic edifici i la construcció del nou equipament en el mateix emplaçament, amb un cost de 2,65 MEUR. El centre de lleure es troba situat al carrer Doctor Martí Julià, número 91, a la cruïlla entre els barris de Collblanc i la Torrassa. L’edifici compta amb 1.350 m2 construïts, dividits en planta baixa més dos, i ofereix sales de tallers, de jocs, per a activitats familiars, esplais i un espai polivalent amb un escenari i capacitat per a 100 persones.
 
L’actuació ha comportat també l’esponjament de la zona, tot ampliant la vorera, renovant el paviment i la il·luminació, així com habilitant una àrea exterior de jocs infantils de 120 m2 i un espai de trobada, amb bancs, de 100 m2.
 
Millora de la cohesió social al barri
 
L’actuació està inclosa dins de la proposta de continuïtat del programa de millora de barris, que tenia per objectiu habilitar espais per a la població infantil i juvenil dels barris de Collblanc i la Torrassa. Aquest eix d’actuació no es va poder abordar amb prou detall en el projecte inicial del Programa de barris.
 
Entre els anys 2004 i 2009, la població infantil i juvenil dels dos barris va registrar un notable increment i aquest fet, conjugat amb altres indicadors socials, aconsellava seguir intervenint per incrementar la cohesió de l’àrea.
 
Així, doncs, la proposta de continuïtat dissenyada per l’Ajuntament es va centrar en crear espais perquè la població d’aquesta franja d’edat pugui desenvolupar les activitats socioeducatives més adients per ocupar el seu temps lliure i estimular la participació dels joves en la vida veïnal. El pressupost total d’aquesta segona part de la intervenció és de 4 MEUR, que aportaran l’Ajuntament i la Generalitat.
 
A més de la remodelació del cinema Romero, la proposta de continuïtat ha permès posar en marxa les activitats a l’edifici de Torre Barina, que va ser remodelat durant la primera fase del Programa de barris. En aquest cas, l’espai està orientat a potenciar la formació, la creativitat i l’experimentació dels joves en l’àmbit de les noves tecnologies.
 
El projecte d’intervenció integral de Collblanc-la Torrassa elaborat per l’Ajuntament va resultar beneficiari de la convocatòria de 2004 de la Llei de barris, amb un pressupost total de 18,65 MEUR, repartit entre les dues administracions. Totes les actuacions van finalitzar l’any 2009.
 
Ambdós barris deuen el seu origen, majoritàriament, a la immigració rebuda per les obres de construcció del metro de Barcelona i de l’Exposició Universal del 1929. Collblanc-la Torrassa es caracteritza per una elevada densitat, l’estretor dels carrers i el dèficit de zones verdes i d’equipaments. Per aquests motius, l’Ajuntament va dissenyar un projecte d’intervenció basat en l’esponjament i la renovació urbana, la rehabilitació d’habitatges i la instal·lació d’ascensors, la creació d’equipaments per impulsar la cohesió social, i diversos programes d’atenció social i promoció econòmica.
 

2  

Imatges

Fotografia

Fotografia 314

Fotografia

Fotografia 219

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 1173