Pelegrí anima a treballar conjuntament entre països per promocionar la Dieta Mediterrània

query_builder   1 abril 2014 16:23

event_note Nota de premsa

Pelegrí anima a treballar conjuntament entre països per promocionar la Dieta Mediterrània

Moment de la trobada
Moment de la trobada
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del conseller delegat executiu de Prodeca i director general de l'INCAVI, Jordi Bort, ha presidit aquesta tarda la trobada del Comitè directiu del projecte europeu MedDiet (Mediterranean Diet and Enhancement of Traditional Products), en el marc de la fira Alimentaria 2014.
 
Aquest projecte té com a objectiu incrementar la consciència dels consumidors (en particular els infants i joves) i les PIMES (els restaurants en particular), sobre els avantatges de la dieta mediterrània (DM). MedDiet es duu a terme juntament amb altres països de la conca del Mediterrani: Egipte, Grècia, Itàlia, Tunísia i el Líban. Les institucions espanyoles participants són la Fundació Dieta Mediterrània, l’Associació Espanyola de Municipis de l’Olivera (AEMO) i l’Association of Mediterranean Chamber of Commerce and Industry (ASCAME).
 
Durant la seva intervenció, Pelegrí ha ressaltat que la Dieta Mediterrània és avui un valor cultural internacional i motor del desenvolupament destacat. Per aquest motiu, “és necessària la cooperació entre països i l’acció de polítiques públiques que fomentin i contribueixin a la conservació i promoció de la dieta mediterrània a través de programes i projectes com el que avui ens ocupa”, ha afirmat el conseller.
 
Per Pelegrí, la Dieta Mediterrània no és només un patró alimentari que combina ingredients de l’agricultura local, sinó que “és un estil de vida, una aposta per uns valors compartits d’un territori, un model d’alimentació i uns hàbits de consum propis de la cultura mediterrània”. 
 
“La Dieta mediterrània és una joia que requereix un treball conjunt de promoció, difusió i innovació” i, per tant, cal promoure programes com MedDiet,  ja que a través d’ell podrem difondre aquesta part de la nostra cultura i aquest plaer gastronòmic essencial per mantenir una alimentació saludable”.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Imatges

Moment de la trobada

Moment de la trobada 1830

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined