Els estudiants catalans estan per sobre d'Espanya en la prova de resolució de problemes de PISA 2012

Catalunya està per sobre d'Espanya en la prova de resolució de problemes de PISA 2012

query_builder   1 abril 2014 11:34

event_note Nota de premsa

Catalunya està per sobre d'Espanya en la prova de resolució de problemes de PISA 2012

  • Es tracta d’una prova per ordinador que es va realitzar a alumnes participants a l’estudi PISA 2012 en acabar les proves ordinàries
  • Els resultats de l’alumnat català es troben ben situats en les franges alta i mitja però han de millorar en la baixa
Els resultats que va obtenir l’alumnat de Catalunya que va participar en la prova de resolució de problemes de PISA 2012 va ser de 488 punts,  mitjana que es troba per sobre de la dels resultats d’Espanya, que va obtenir 476,8 punts. Es tracta d’una prova que van realitzar per ordinador alumnes un cop finalitzada l’avaluació ordinària de PISA i que té com a finalitat mesurar les habilitats i destreses dels estudiants per a resoldre problemes nous, de manera transversal per a totes les matèries.
 
D’acord amb el gràfic 2.2, que recull les puntuacions per intervals en els diferents nivells de rendiment, Catalunya té un gruix de 644 punts en la franja alta, 495 en la mitja i 302 en la baixa.  Això significa que Catalunya està ben situada en la franja alta -entre els nivells 4 i 5- i en la mitja -entre els nivells 2 i 3- amb gruixos bastant amplis, però que en canvi ha de millorar en la franja baixa.
 
En la franja alta, les puntuacions dels alumnes catalans són equivalents als del País Basc, Itàlia, Suècia, Eslovàquia i Polònia, i estem per sobre de països com Portugal, Eslovènia o Hongria. En la  mitja, per exemple, som equivalents a països com Suècia, Eslovàquia, Portugal o Dinamarca. I, en la baixa, tot i que hem de millorar, estem per sobre d’Israel, Espanya o Hongria.
 
 
Taula
 
 
1 d'abril de 2014
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined