Promou un cicle estable de conferències i un ampli programa d’activitats a la capital del Segrià

El Departament de Benestar Social i Família ha ampliat a la demarcació de Lleida l’abast territorial de DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials, un servei present fins ara a Barcelona, Girona i Vic i ara també operatiu a la capital del Segrià, concretament a la seu del Serveis Territorials de Benestar Social i Família (Avinguda del Segre, 5).
Actualment ofereix un cicle estable de conferències que ha començat amb la proposta “Valors emergents en temps d’incertesa” a càrrec del catedràtic de filosofia de la Universitat Ramon Llull, Francesc Torralba.
DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família que promou la gestió i la difusió del coneixement en l'àmbit del benestar social, els drets de ciutadania, la promoció de l’autonomia personal i l’atenció a la dependència. DIXIT té una doble dimensió, virtual i física. El portal http://dixit.gencat.cat ofereix un ventall de recursos en línia d’interès per als professionals, que es complementa amb una presència activa a les xarxes socials.
DIXIT també disposa de quatre centres de documentació especialitzats de lliure accés que compten amb un fons documental actualitzat per al desenvolupament de tasques de recerca, investigació i docència, amb la presència d’un equip de professionals disponible per atendre i orientar les persones usuàries en la recerca d'informació.
Entre d’altres serveis, permet l’accés i el préstec de monografies i revistes especialitzades. També ofereix informació personalitzada i assessorament per a la recerca en fonts d’informació sectorials, així com productes documentals com ara dossiers temàtics i selecció de novetats.
DIXIT Lleida neix amb l’objectiu d’obrir canals de participació entre la xarxa de professionals i esdevenir un punt de referència en la interacció amb les entitats i les persones que són agents actius en la difusió, l’intercanvi i la creació de coneixement.
Un dels principals eixos de treball d’aquest centre de documentació a la capital lleidatana serà l’organització d’un cicle estable d’activitats i conferències. L’edició de 2014 s’ha donat a conèixer avui:
- 2 d’abril: Valors emergents en temps d’incertesa. Francesc Torralba. Doctor en filosofia i en teologia. Catedràtic de filosofia de la Universitat Ramon Llull.
- 11 d’abril: Ethos professional i corporatiu: la qualitat dels serveis socials des de l’ètica de les virtuts. Begoña Román. Doctora en filosofia i professora d'ètica de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. Presidenta del Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya.
- 16 de maig: Bullying, ciberbullying i psicopaties a les xarxes socials. Elena Garrido. Psicòloga i psicòloga forense. Professora de la Universitat Autònoma de Barcelona.
- 30 de maig: Presentació de la campanya “Tracta’m bé” de prevenció dels maltractaments a la gent gran. Consell Comarcal del Solsonès.
- 13 de juny: Presentació del documental “Els anys guanyats”. Jordi Molas. Protagonista del documental.
- 27 de juny: Educació emocional en la intervenció social: aprenent de la marató. Eva Alesanco. Docent de l’Associació Formació i Desenvolupament. Psicòloga i terapeuta familiar sistèmica. Corredora de maratons.
- 26 de setembre: Salut mental i serveis socials. La importància dels recursos socials en el funcionament de la Xarxa de salut mental. Claudi Camps. Director assistencial de Salut Mental i Addiccions a les comarques gironines. Institut d'Assistència Sanitària.
- 10 d’octubre: Recursos per a l’abordatge de la violència masclista: la importància del treball en xarxa. Carme Castelló. Institut Català de les Dones. Salvador Gallego. Mossos d’Esquadra. Teresa Alsina. Departament de Justícia.
- 24 d’octubre: La importància de l'amor i el vincle afectiu en el desenvolupament humà. Marta Sadurní. Professora de psicologia de la Universitat de Girona i directora del Laboratori del Vincle Afectiu.
- 28 de novembre: Presentació del projecte “Femení plural: històries de vida de dones immigrades”. Rosa Maria Giralt. Mestra, escriptora i sindicalista. Mireia González. Postgraduada en tècniques i mitjans de comunicació.
1