El director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell va participar ahir al vespre en la clausura del ‘Curs de pastoral i ètica de la salut’ que ha tingut lloc al Caixa-Fòrum de Montjuic, organitzat pel Secretariat interdiocesà de pastoral de la salut de Catalunya (SIPS), amb el suport de l’Obra Social “La Caixa”.
Secretariat Interdiocesà de pastoral de la salut de Catalunya
Il·lustració del Curs de pastoral i ètica de la salut
Vendrell ha recordat que els drets de llibertat religiosa i de culte, com els drets de llibertat de consciència i de pensament, són reconeguts com a drets fonamentals. D’altra banda, en el context de la pluralitat religiosa i la diversitat que tenim a Catalunya, ha felicitat els organitzadors per haver inclòs en el programa la sessió “La mort en la diversitat cultural a Catalunya avui”, perquè li consta que els hospitals no només atenen a ciutadans catòlics, i és necessari i desitjable, ha subratllat, que en l’àmbit hospitalari es tinguin en compte les demandes relacionades amb les creences religioses dels pacients.
 
El director també ha explicat que el Govern de la Generalitat es posiciona en una laïcitat que respecta i valora les creences religioses de tots els ciutadans, cosa que vol dir que tothom ha de poder viure lliurement i públicament el fet religiós. I ha reconegut el treball dels agents de la pastoral que fan possible l’exercici de la llibertat religiosa també en els hospitals.
 
Així mateix, Vendrell ha anunciat que la Direcció General d’Afers Religiosos està treballant per restablir la Comissió mixta de seguiment de l’assistència religiosa catòlica en els centres de la XHUP, comissió creada el mes de maig de l’any 1985, i suprimida per Decret de 9 de maig de 2006.
 
El Secretariat Interdiocesà de Pastoral de la Salut (SIPS) és un organisme de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) que coordina, programa i promou els objectius i les activitats de l’acció pastoral de l’Església Catòlica a Catalunya al servei dels malalts i les seves famílies, professionals i qüestions sobre l’àmbit de la salut.