El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que s’han registrat tres accidents mortals amb quatre víctimes mortals al conjunt de carreteres i autopistes de Catalunya aquest cap de setmana, des de les 15.00 h de divendres 4 d’abril fins a les 20.00 h d’avui diumenge 6 d’abril.
 
El darrer sinistre mortal ha succeït aquesta tarda a la C-15 a Torrelavit, on dos turismes han col·lidit frontalment. Com a conseqüència de la topada ha mort el conductor d’un dels vehicles i, segons el SEM, en l’accident també hi ha hagut tres ferits, un de ‘menys greu’ i dos de lleus, que han estat traslladats a l’hospital de Vilafranca del Penedès. La calçada continua tallada en ambdós sentits, però els vehicles són desviats per un lateral. 
 
Dissabte a la matinada un turisme va sortir de la via al punt quilomètric 7 de la C-59 a l’altura de Palau-Solità i Plegamans en sentit Caldes de Montbui. En l’accident van morir els dos passatgers posteriors del vehicle: un menor i una dona, Míriam C. A., de 30 anys d’edat i amb veïnatge a Caldes de Montbui. El conductor del cotxe va resultar ferit greu. La via va estar tallada en ambdós sentits durant quatre hores.
 
L’altre accident mortal va ocórrer divendres a la tarda al punt quilomètric 136,6 de la C-53 a Bellcaire d’Urgell en sentit Balaguer. Hi va haver una col·lisió lateral per fregament entre un turisme i un camió, i el conductor del turisme, José B.S, de 82 anys, nacionalitat espanyola i veí de Bellcaire d’Urgell, va morir. Arran del sinistre es va circular a través de pas alternatiu durant gairebé dues hores.
 
L’SCT demana als conductors que no abaixin la guàrdia en la conducció, atès que aquest mes d’abril ja han mort sis persones per accident de trànsit a les carreteres catalanes.
 
Quant a la mobilitat, aquesta tarda de retorn del cap de setmana s’ha desenvolupat en general amb fluïdesa, tot i que en aquests moments s’estan registrant 5 km de retencions a la N-340 a l’altura del Vendrell i 3 km més a l’autovia A-2 a Pallejà, en sentit Barcelona. D’altra banda, també aquesta tarda ha estat tallada totalment la TV-3421 a Mas de Barberans per un accident amb dos turismes implicats.
 
Ahir dissabte, diverses incidències van provocar afectació viària. La més destacada es va registrar al matí a l’AP-7 a Vallgorguina, on dos turismes, un dels quals transportava una caravana, es van accidentar i van restringir dos carrils de l’autopista en sentit nord. El sinistre va provocar fins a 11 km de retencions.
 
Al migdia, la C-251 a Cardedeu va quedar totalment tallada per una col·lisió frontal entre dos turismes que va provocar diversos ferits lleus. El trànsit va ser desviat per la BV-5105. D’altra banda, un accident al nus de la Trinitat en sentit sortida de la capital catalana va provocar retencions de 3 km a la Pota nord/B-20 a Santa Coloma de Gramenet i a la ronda Litoral de Barcelona fins a l’altura de  Gran via. A la tarda també hi va haver lentitud a l’AP-7 a Vilablareix, a la C-17 a l’Ametlla del Vallès i a l’AP-2 al Papiol per incidències viàries.