Cuina

El Govern adapta el títol de grau superior de direcció de cuina a les necessitats del sector

query_builder   8 abril 2014 14:12

event_note Nota de premsa

El Govern adapta el títol de grau superior de direcció de cuina a les necessitats del sector

  • Aquest cicle formatiu també s’ha renovat per adequar-se a la formació professional establerta a la LOE
El Govern ha aprovat avui el decret que estableix el currículum del cicle formatiu de grau superior de direcció de cuina, amb l’objectiu d’adaptar-lo a les necessitats actuals del sector. Així mateix, el currículum s’ha adequat a la formació professional establerta a la LOE (Llei orgànica d’educació) i també se n’ha ampliat els continguts. Aquest títol està desenvolupat d’acord amb el catàleg de qualificacions professionals de Catalunya, que permet la integració dels sistemes educatiu i laboral en la formació professional.
 
El nou currículum del cicle de grau superior de direcció de cuina amplia continguts relacionats amb noves maquinàries, productes i eines que ha incorporat recentment el sector. Per exemple, pel que fa a noves maquinàries, preveu en el temari informació dels forns de convecció, mixtos programats o de màquines de buit i buit compensat. Pel que fa als productes, inclou els de 4a i 5a gamma o d’altres productes ultracongelats. El temari també incorpora, en l’àmbit de les eines, programes informàtics per al control i registre de processos de producció o de gestió. Així, el currículum dóna resposta a les noves estructures organitzatives i productives que exigeix el sector de la restauració.
 
El nou cicle també preveu les necessitats professionals generades per l’expansió i consolidació d’empreses de restauració col·lectiva -centres sanitaris, centres escolars, empreses o centres d’oci- i de les «empreses de restauració moderna» o «neorestauració», que demanen professionals capacitats per aconseguir i proporcionar elevats estàndards de qualitat, en el producte i en el servei, d’acord amb la creixent exigència del client.

 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined