Altres

Altres acords de Govern

query_builder   8 abril 2014 14:06

event_note Nota de premsa

Altres acords de Govern

El Govern declara bé cultural d’interès nacional el jaciment del Fondo d’en Roig de Cunit i la zona paleontològica de Fumanya, a Fígols i Vallcebre
 
El Govern ha acordat declarar bé cultural d’interès nacional, en la categoria de zona arqueològica, el jaciment ibèric del Fondo d’en Roig, a Cunit (Baix Penedès), i, en la categoria de zona paleontològica, els jaciments de Fumanya nord, Fumanya sud, Mina Esquirol, Cingles del Boixader i Mina Tumí, a Fígols i Vallcebre (Berguedà).
 
El jaciment ibèric del Fondo d’en Roig és un assentament de caràcter rural, destinat a funcions de producció i emmagatzematge agrícola i amb un espai d’hàbitat, que hipotèticament hauria estat ocupat només de forma temporal per un grup reduït de persones vinculades de forma estable a un poblat proper jeràrquicament més important a la Cossetània.
 
Els jaciments de Fumanya nord, Fumanya sud, Mina Esquirol, Cingles del Boixader i Mina Tumí, a Fígols i Vallcebre, representen la superfície paleontològica més extensa coneguda pel registre fòssil de dinosaures de Cretaci superior a Europa i es troben entre els tres jaciments principals amb restes fòssils d’icnites (impressió fòssil d’un animal o traça de la seva activitat) d’arreu del món. La continuïtat estratigràfica dels afloraments permeten considerar-los com un únic i gran jaciment que s’estén al llarg d’un quilòmetre.
 
La zona paleontològica, localitzada entre els termes de Fígols i Vallcebre, ha proporcionat més de 3.500 icnites de dinosaure, distribuïdes en una superfície aproximada de 38.000 metres quadrats, que conformen el conjunt de Fumanya.
 
Així mateix, donada la qualitat, abundància i bon estat de conservació de les restes fòssils, els jaciments van merèixer ser inclosos en l’expedient presentat a la UNESCO com a candidatura de Jaciment d’icnites de Dinosaure de la Península Ibèrica, per a la seva inclusió en la Llista de Patrimoni Mundial.
 
El Govern executa treballs de millora de la seguretat viària per valor de 535.000 euros
 
El Govern ha impulsat l’execució de treballs per garantir la seguretat viària a la T-330 a Horta de Sant Joan. Aquestes tasques, que començaran de manera imminent, consistiran en la protecció d’un mur de la carretera, amb un pressupost de 200.000 euros. Es preveu que els treballs, que poden comportar alguna afectació puntual al trànsit, tinguin una durada de dos mesos.
 
D’altra banda, en la reunió del Govern s’ha informat de la pròxima finalització de dues actuacions més de millora de la seguretat viària: el sanejament i neteja d’uns despreniments que es van produir a la C-13 entre Llavorsí i Rialp i la reparació i reconstrucció d’un mur d’escullera i la consolidació d’un terraplè, a la C-31 al seu pas pel terme municipal de Sitges. En el primer cas, la inversió ha estat de 250.000 euros i en el segon, de prop de 85.000.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined