El director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, va assistir ahir a la xerrada ‘Cohesió social i sentit de pertinença al país’, que va tenir lloc al Palau Macaya de Barcelona. Va ser organitzada per la Federació de Cristians de Catalunya (FCC) i protagonitzada pels dos ponents invitats, Mossèn Joan Costa i l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol.
FLAMA
  
Joan Costa, reconegut expert en l’anàlisi dels criteris i directrius de la Doctrina Social de l’Església, va explicar la defensa que fa l’Església catòlica del fet diferencial dels pobles a partir de la llengua i la cultura pròpies. Jordi Pujol, que va ajudar a la governabilitat i l’estabilitat de l’Estat, veu ara inviable l’encaix de Catalunya a Espanya i no hi veu cap sortida.   
 
Davant la situació d’atzucac polític en què ara es troba la societat catalana, la FCC vol aportar elements de reflexió  i reclama el ple reconeixement de la personalitat de Catalunya com a poble. La FCC, que avui presideix l’exconseller de Benestar Social i Família, Antoni Comas, té el seu origen a la Federació de Joves Cristians de Catalunya, que es va fundar abans de la Guerra Civil i obligada a tancar pel franquisme.

1  

Fitxers adjunts

Annex

Annex
JPG | 29