· L’home conduïa amb una taxa d’alcohol que gairebé quadruplicava la màxima permesa
Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra van detenir ahir un home de 35 anys, de nacionalitat ucraïnesa, com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit i un delicte d’homicidi per imprudència.
 
Pels volts de les nou i mitja d'ahir a la nit es va produir un accident de trànsit mortal al punt quilomètric 127,7 de la carretera N-230, dins del terme municipal del Pont de Suert (Alta Ribagorça).
 
Per causes encara per determinar, un camió va envair el sentit contrari de circulació i va topar frontalment contra un turisme. La conductora i única ocupant del vehicle va resultar morta.
 
Els mossos van realitzar la prova de detecció d’alcohol al conductor del camió, que havia sortit il·lès, i va donar un resultat positiu amb un valor de 0,54 mg d’alcohol per litre d’aire expirat. Aquesta taxa gairebé quadruplicava la màxima permesa per a conductor de camions que és 0,15 mg/l.
 
Davant dels fets els agents van detenir el camioner com a presumpte autor d'un delicte d’homicidi per imprudència i un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota l'efecte de les begudes alcohòliques.
 
El detingut passarà demà disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia a Tremp.
 
 
Àrea de Comunicació
Seu d'Urgell, 9 d'abril de 2014