La coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones (ICD) a Tarragona, Lídia Bargas, va participar ahir vespre a l’Assemblea Territorial de Dones de Tarragona. En la reunió, Bargas va explicar la formació en dinamització d’entitats que l’ICD oferirà a partir del mes de maig a les representants de les associacions i federacions de dones.  A les comarques del Camp de Tarragona hi ha 148 entitats de dones que desenvolupen la seva activitat en camps com la cultura, l’empresa, la violència masclista, la coeducació, etc.
 
L’objectiu d’aquesta formació a les directives de les entitats de dones és facilitar eines i estratègies per a la dinamització i foment de la participació de les associacions de dones en tots els àmbits de la societat i afavorir el treball en xarxa i la utilització de les noves tecnologies. En la reunió també es va projectar el documental “Dones de Tabacalera”, realitzat per Maria Jesús Pinto Iglesias que recupera la memòria històrica d’aquestes treballadores. Aquest document històric té el suport de l’ICD.
 
Les assemblees territorials de dones formen part del Consell Nacional de Dones de Catalunya, òrgan participatiu i consultiu de l’Institut Català de les Dones format per representants de prop de 400 entitats de dones. A través d’aquest Consell, les entitats de dones esdevenen interlocutores de les polítiques que fa el Govern de la Generalitat, en especial els plans específics de dones. Aquestes assemblees també són espais d’intercanvi d’experiències i bones pràctiques d’actuació.