La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial, ha sol·licitat al secretari d’Estat d’Energia, Alberto Nadal, una moratòria fins a finals de l’any 2015 per a l’aplicació del nou règim retributiu per a les plantes de tractament de purins mitjançant l’assecatge tèrmic amb cogeneració. Amb aquesta mesura, la Generalitat pretén augmentar el termini per trobar una solució factible i definitiva a la gestió de les dejeccions ramaderes.
 
Tant la Generalitat com el sector ramader han denunciat que l’aplicació del nou règim retributiu dissenyat pel ministeri d’Indústria, Energia i Turisme comportarà ineludiblement el tancament de totes les plantes d’assecatge de purins existents, amb el corresponent impacte ambiental associat. A Catalunya, existeixen 6 plantes d’assecatge tèrmic de purins amb cogeneració, que permeten donar sortida als excedents de dejeccions que generen les explotacions ramaderes del país.
 
El nou règim retributiu que l’Estat ha plantejat per a les plantes de tractament de purins forma part de la reforma elèctrica que vol dur a terme el Govern central. La Generalitat de Catalunya ha advertit reiteradament que aquesta reforma està elaborada des d’un punt de vista pressupostari i financer i no té en compte criteris industrials o de competitivitat, i que suposarà un fre per a l’economia catalana. De la mateixa manera, el Govern de Catalunya ja ha interposat diferents recursos contra la reforma, a l’entendre que vulnera les competències de Catalunya en matèria d’energia.