SImulacre Port Esportiu Marina de Palamós
 
 
  • Protecció Civil de la Generalitat i el Port Esportiu Marina de Palamós han organitzat conjuntament un exercici al Port Esportiu Marina de Palamós on s’ha simulat l’incendi en un magatzem del port
  • El simulacre ha servit per posar en pràctica el Pla d’Autoprotecció del port i comprovar la coordinació entre els diferents cossos actuants
 
 
Avui, el Port Esportiu Marina de Palamós (Baix Empordà) ha estat l’escenari del simulacre d’incendi en un magatzem de les seves instal·lacions. L’exercici l’ha organitzat Protecció Civil de la Generalitat juntament amb el Port Esportiu Marina de Palamós.
 
L’exercici ha consistit en un incendi al magatzem Marina Seca, on hi ha embarcacions que difícilment es poden moure en cas d’incendi. El foc, que no ha causat ferits, s’ha originat durant la nit, moment en què només hi ha tres treballadors al port.
 
L’objectiu d’aquest simulacre ha estat practicar el sistema d’avisos del Pla d’Autoprotecció del port i les accions del seu personal, comprovar la coordinació entre els diferents mitjans i cossos d’emergències actuants.
 
Un cop detectat foc, un dels treballadors ha iniciat immediatament el protocol d’avisos establert al Pla d’Autoprotecció (PAU) al telèfon d’emergències 112, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i a la Policia Local. A més, els treballadors del port també s’han encarregat del control d’accessos a la zona fins a l’arribada dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local.
 
En arribar els Bombers de la Generalitat, que han participat amb tres dotacions (un camió del parc de Bombers de Calonge i dos vehicles de comandament), han extingit l’incendi.
 
Els Mossos d’Esquadra, amb el suport de la Policia Local de Palamós, s’han ocupat del control dels accessos i han establert els perímetres de seguretat necessaris. Han comprovat que els vaixells dins l’àrea de l’emergència estiguessin buits i han tallat el viat que hi ha just darrere del magatzem i el possible confinament de les cases més properes si convé. Per fer-ho, els Mossos d’Esquadra han desplaçat dos vehicles, un de l’ABP de la Bisbal i un furgó de la Sala Regional de Comandament, i cinc membres.
 
IMPORTANT: AQUESTA  NOTA  DE  PREMSA  FA  REFERÈNCIA  A  UN  SIMULACRE

1  

Imatges

Simulacre al Port Esportiu Marina de Palamós

Simulacre al Port Esportiu Marina de Palamós 768