Ports de la Generalitat finalitza les obres que completen el dic exterior del port de Blanes

query_builder   12 abril 2014 10:00

event_note Nota de premsa

Ports de la Generalitat finalitza les obres que completen el dic exterior del port de Blanes

  • Les obres de reforç del dic de recer, executades abans de Setmana Santa, completen l’ampliació duta a terme en el port pesquer de Blanes
  • L’actuació optimitza la funcionalitat de recer del dic i ajuda a dinamitzar els sectors que desenvolupen l’activitat en aquest port
 
Ports de la Generalitat
Ports de la Generalitat ha acabat l’obra que completa el dic de recer exterior del port de Blanes amb la finalitat d’evitar que els forts onatges afectin les zones de transició en algun tram del dic. Les obres han suposat una inversió d’un milió d’euros i han finalitzat tres setmanes abans dels cinc mesos previstos inicialment.
 
El projecte ha suposat l’execució d’una banqueta de vuit metres d’amplada i trenta metres de longitud, submergida i adossada en un tram del dic. Aquesta banqueta  provoca la ruptura de l’onada i evita que l’onatge arribi amb tota l’energia a l’espatller. També s’ha fet un recreixement de l’espatller i un petit botaones.
 
L’objectiu del reforç ha estat donar major funcionalitat i seguretat a les instal·lacions i  impulsar les activitats que es realitzen en el port.
 
Valoració tècnica
 
El dic de recer exterior té una longitud de 595 metres. Aquesta infraestructura es distribueix en tres alineacions i dos tipologies de dics, en talús i en vertical. Precisament, la zona de transició entre les diferents tipologies del dic ha estat afectada pels ultrapassaments d’onatges.
 
Un equip tècnic ha estudiat el comportament natural de la infraestructura marítima a ple rendiment, un procediment habitual en aquest tipus de construccions. S’han fet estudis, immersions i campanyes batimètriques per analitzar els ultrapassaments causats pels temporals de l’octubre i el novembre de 2012. La valoració d’aquest estudis per part dels experts ha comportat el reforç de les zones de transició del dic afectades pels forts onatges.
 
 
12 d’abril de 2014

1  

Imatges

Port de Blanes

Port de Blanes 1095

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 560

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined