• Entre dilluns i divendres sant es preveu estabilitat atmosfèrica, amb el domini de l’ambient assolellat en general i de les temperatures altes. A partir de dissabte es preveu l’arribada d’una pertorbació que donarà lloc a precipitacions, així com a una davallada tèrmica.

 

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que la predicció pels propers vindrà marcada per l’estabilitat atmosfèrica fins el cap de setmana, quan els models de mitjà termini apunten a l’arribada d’una pertorbació.
 
Entre dilluns i divendres dominaran les altes pressions i es preveu ambient assolellat en general a Catalunya. Només cal destacar el pas d’algunes franges de núvols alts i prims, i la formació de núvols d’evolució a la tarda a les zones de muntanya. La temperatura es mantindrà sense grans canvis, amb valors màxims que estaran entre 19 i 24 ºC al litoral i al Pirineu i entre 22 i 27 a la resta del país. El vent bufarà fluix en general, amb predomini del vent de component sud i est al centre del dia.
 
La predicció a mitjà termini indica l’arribada d’una pertorbació a partir de dissabte i sobretot durant diumenge i dilluns de pasqua, que portaria nuvolositat i precipitacions a Catalunya, així com una baixada de la temperatura. Dissabte es preveu una jornada de canvis, ja que aniran arribant intervals de núvols sobretot a partir de la tarda, així com les primeres precipitacions a l’oest del país. Diumenge i dilluns creuaria el gruix de la pertorbació i son probables precipitacions a qualsevol punt de Catalunya, localment amb tempesta. La temperatura iniciaria una davallada, que es notaria sobretot amb les màximes.
 
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 110