Acció

INDÚSTRIA

La Generalitat destina prop d'1,2 milions d'euros a programes d'acompanyament i assessorament empresarial per a pimes

query_builder   14 abril 2014 15:30

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

La Generalitat destina prop d'1,2 milions d'euros a programes d'acompanyament i assessorament empresarial per a pimes

 
·        El Programa Expansiona’t dóna suport a l’empresa perquè professionalitzi la seva gestió, innovi, esdevingui exportadora regular i aconsegueixi incrementar els seus resultats en termes de facturació, exportació i nombre de treballadors.
 
·        Els Programes Empresa Exporta i Iniciació a l’Exportació donen suport a les petites i mitjanes empreses en les primeres fases del seu procés exportador.
 
·        La convocatòria de tots tres programes ja està oberta i el termini per sol·licitar-los és fins al 15 de maig en el cas de l’Expansiona’t i fins al 29 de maig l’Empresa Exporta i l’Iniciació a l’Exportació.
 
 
ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, obre les convocatòries dels programes Expansiona’t, Empresa Exporta i Iniciació a l’Exportació als que destina prop d’1,2 milions d’euros. Tots tres programes estan adaptats a les necessitats de les petites i mitjanes empreses catalanes i els donen suport en els seus processos de creixement i internacionalització.
 
El programa Expansiona’t està orientat a assolir resultats a curt termini i per això, partint de l’anàlisi del model de negoci de l’empresa, ajuda a identificar els factors clau de creixement i a implementar un projecte de millora de la gestió i l’estratègia, d’innovació en producte o d’expansió internacional. El Programa afavoreix el creixement de les pimes mitjançant l’assessorament expert i acompanyament en els diferents àmbits que incideixen en la competitivitat de l’empresa per tal que aquesta professionalitzi la seva gestió, innovi, esdevingui exportadora regular i aconsegueixi incrementar els seus resultats en termes de facturació, exportació i nombre de treballadors.
 
L’Expansiona’t s’adreça a pimes industrials, comercials o de serveis que tinguin establiment operatiu a Catalunya, facturin més d’1 milió d’euros, tinguin 10 o més treballadors i que faci més de 4 anys que estiguin constituïdes. Empreses amb voluntat de creixement, recursos humans i econòmics per finançar un projecte d’expansió i amb experiència exportadora.
 
El Programa Empresa Exporta ajuda l’empresa en l’accés a les primeres fases del procés internacional incidint en la selecció de productes/serveis amb més potencial exportador, seleccionant els països més adients o decidint quins són els canals d’entrada més adequats a cada cas.
 
El Programa d’Iniciació a l’Exportació transfereix les eines de gestió i de comerç internacional adients perquè les empreses catalanes puguin sortir a l’exterior de la forma més adequada i els ofereix assessorament per tal d’implementar el seu pla de promoció internacional i obtenir les primeres vendes a nous mercats.
 
Tant l’Empresa Exporta com el programa d’Iniciació a l’Exportació s’adrecen a micro i petites empreses que tinguin un màxim de 50 treballadors i exportin un màxim del 15% de la seva facturació. En el cas del segon, a més cal tenir un pla de promoció internacional validat per ACCIÓ abans d’iniciar el programa.
 
Les empreses que vulguin participar en el Programa Expansiona’t podran fer-ho fins el 15 de maig, mentre que la convocatòria dels programes Empresa Exporta i Iniciació a l’Exportació estarà oberta fins el 29 de maig.
 
El 2013 només es va obrir convocatòria dels programes Expansiona’t i Empresa Exporta que van donar suport a més de 200 empreses catalanes. Aquest any, juntament amb el programa d’Iniciació a l’Exportació es preveu que arribin a prop de 500 pimes.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined