Altres acords de Govern

Altres acords de Govern

query_builder   15 abril 2014 15:24

event_note Nota de premsa

Altres acords de Govern

Bandera dels Mossos
El Govern aprova la bandera pròpia de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra
 
El Govern ha aprovat el decret a través del qual la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra tindrà una bandera pròpia que la identifiqui com a tal i com a garant de la seguretat del nostre país i de la convivència pacífica i democràtica de la ciutadania i l’ordre jurídic vigent.
 
Amb l'aprovació d'aquest decret, la bandera de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra serà la senyera incorporant-hi el senyal de la Diputació del General (Creu de Sant Jordi), amb el text “mossos d’esquadra”.
 
El decret arriba un cop ja s'ha culminat el desplegament territorial del cos de Mossos d'Esquadra i després de la seva consolidació com a policia pròpia de Catalunya, i també com a institució històrica del país arrelada a la seva societat.
 
El Govern reconeix oficialment l’entitat Casal Català d’Itàlia com a Comunitat Catalana de l’Exterior (CCE)

El Govern ha aprovat el reconeixement oficial del Casal Català d’Itàlia, amb seu provisional a Venècia, com a Comunitat Catalana de l’Exterior (CCE). Amb aquest reconeixement, ja són 130 les Comunitats Catalanes de l’Exterior, 13 d’elles dins del territori i 117 a la resta del món. Es tracta d’entitats privades constituïdes per catalans o catalanòfils arreu del món (casals, associacions, centres catalans, agrupacions acadèmiques i empresarials...) que la Generalitat de Catalunya ha reconegut a través d'un acord del Govern, prèvia sol·licitud de l'entitat, i d'acord amb la Llei 18/1996, de 27 de desembre, de relacions amb les comunitats catalanes de l'exterior.
Aquestes entitats contribueixen a crear un teixit associatiu a la zona on estan establertes i tenen com a objectiu donar a conèixer el país, la cultura i la llengua catalanes.
 
El Govern subscriurà un conveni amb el Ministeri de Sanitat per millorar l’atenció als malalts crònics
 
El Govern ha autoritzat al CatSalut la subscripció d’un conveni marc de col·laboració amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per al desenvolupament del projecte “Estratificació de la població en el Sistema Nacional de Salut”.
 
Amb la subscripció d’aquest conveni, el Departament de Salut es compromet a proporcionar els mitjans tècnics necessaris per al desenvolupament, l’assessorament i la correcta instal·lació de l’eina en els serveis de salut de les diferents CA, que permetrà identificar les necessitats dels pacients crònics a fi d’instaurar polítiques preventives i facilitar una atenció adequada que millori el seu estat de salut i qualitat de vida, tal com ja s’està fent des del Pla de Salut de Catalunya.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined