El rall està prohibit per a la pesca en els rius de Catalunya
El rall està prohibit per a la pesca en els rius de Catalunya
Agents rurals d’Agricultura actuen conjuntament amb la policia local per evitar l’impacte del furtivisme en el tram final del Besòs, declarat refugi de pesca pel seu valor ambiental i paisatgístic
 
Membres del Cos d’Agents Rurals del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, en col·laboració amb una unitat de la Policia Local de Sant Adrià de Besòs, van enxampar in fraganti a primers d’abril dues persones que pescaven furtivament al riu Besòs, a la zona de Refugi de Pesca situat a la desembocadura. 
 
A més d’estar pescant en una zona en la qual aquesta activitat no és permesa, els pescadors, tots ells sense llicència de pesca, utilitzaven una xarxa anomenada rall, instrument prohibit per a la pesca en els rius de Catalunya. Els denunciats s’exposen a una sanció administrativa d’entre 600 i 6.000 euros, i al decomís de tot el material intervingut.
 
L’any 2012 la Generalitat va declarar Refugi de Pesca la desembocadura del riu Besòs en el tram final, entre el pont del ferrocarril i la línia de costa. Aquest espai litoral humit és interessant pel seu valor ambiental i paisatgístic, que cal protegir d’agressions com la pesca furtiva o el destorb de les espècies de fauna salvatge presents. Sense anar més lluny durant l’any passat es va poder observar la presència puntual de dos exemplars de flamenc.
 
Aquest riu ha passat de ser un dels més contaminats d’Europa als anys setanta, a gaudir d’una important recuperació, amb una notable presència de peixos, aus, mamífers, amfibis i rèptils, fruit del treball d’entitats ciutadanes i de les diferents administracions implicades en la seva gestió.
 
Actualment, a part de més de 300 espècies d’ocells, ja s'hi poden trobar peixos com anguiles, llisses llobarreres o bagres, fet que denota una important millora de la qualitat de les aigües.
 
Des de la declaració de Refugi de Pesca de la desembocadura del riu Besòs fins avui, el Cos d’Agents Rurals ha dut a terme 61 actuacions encaminades a la preservació d’aquest espai i a la prevenció del furtivisme de pesca.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Imatges

El rall està prohibit per a la pesca en els rius de Catalunya

El rall està prohibit per a la pesca en els rius de Catalunya 3368